Littekens minder zichtbaar maken?

Littekens minder zichtbaar maken?

Kinderen die veel spelen, lopen altijd kans dat ze gewond raken. Ze kunnen vallen met hun fiets, onderuit gaan met een skatebord of bijvoorbeeld uit een boomhut vallen. Hierbij kan er een wond ontstaan, waar een litteken uit voortkomt. Je lichaam zal de wond namelijk helen met huidweefsel, waarbij het teveel aan huidweefsel het litteken vormt. Als je kind dit overkomt, wil je natuurlijk niet dat dit litteken teveel zichtbaar is. Je kunt hier als ouders iets aan doen, waardoor een litteken veel minder zichtbaar is. Wat je hier precies aan kunt doen? Wij hebben drie goede tips!

Niet aanzitten

Hoeveel het ook kriebelt, hoe irritant een helende wond ook is; zorg ervoor dat je kind er niet aan zit. Het is natuurlijk heel natuurlijk dat een kind gaat krabben of pulken, om de jeuk weg te krijgen. Om littekens te voorkomen moet je dit echter absoluut niet doen. Doe er een pleister overheen of een verbandje, zodat het lastig wordt voor je kind om eraan te zitten. Hoe kleiner het litteken wordt, hoe minder zichtbaar deze zal zijn.

Zon

Fel zonlicht kan ervoor zorgen dat je huid verband. In het geval van een litteken is de kans op verbranding zelfs nog groter ten opzichte van normale huid. Dit betekent dat je moet voorkomen dat je kind zijn litteken verbrand in de zon. Dit kun je doen door je kind niet in aanraking te laten komen met direct, fel zonlicht. Ook kun je ervoor kiezen om je kind in te smeren met normale huidolie. De olie biedt bescherming tegen het zonlicht, tevens kun je het litteken op die manier masseren. Een massage is altijd goed voor een litteken. Hiermee hou je het huidweefsel soepel, kan het goed doorbloeden, wat het herstel bevordert.

Litteken crème

Littekencrème is ideaal om je huidweefsel een handje te helpen om te herstellen. Deze crème zorgt voor een beter immuunsysteem van je huid, maar maakt het ook een stuk soepeler. Als de wond eenmaal geheeld is, kun je starten met het aanbrengen van litteken crème. Je kunt het meerdere keren per dag aanbrengen, door het licht in te masseren. Hierdoor zul je zien dat de huid er steeds een stukje beter uit komt te zien. En dat is precies de bedoeling!