Met deze drie tips kun jij een extra zakcentje verdienen naast je vaste baan

Met deze drie tips kun jij een extra zakcentje verdienen naast je vaste baan

Het is altijd fijn om een extra zakcentje te verdienen. Naast het hebben van een fulltime- of bijbaan kun je op veel andere manieren geld verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door je eigen spullen te verkopen die je niet meer gebruikt. Vraag jij je af hoe jij wat extra geld kunt verdienen. Wij geven je drie tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Verkoop je kleding

Bijna iedereen heeft kleding in de kast hangen die niet meer wordt gedragen. Dat is natuurlijk zonde. Zoek daarom al je kleding eens uit en leg alle kledingstukken die je niet meer draagt bij elkaar. Deze stapel met kleren kun je uiteindelijk gaan verkopen. Online zijn verschillende platforms waar je kleding op kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats of Vinted. Maak meerdere foto’s per kledingstuk en zet de foto’s online. Geef daarbij zoveel mogelijk informatie, zoals de maat van het kledingstuk, het materiaal en of je het veel of weinig hebt gedragen. Hoe meer informatie je geeft, hoe groter de kans dat een kledingstuk wordt verkocht. 

Inkoop van jouw sieraden

Veel mensen hebben naast kleding ook sieraden opgeborgen die niet meer worden gedragen. Deze kun je net als kleding ook online verkopen, maar je kunt jouw sieraden ook laten inkopen door een bedrijf. Voornamelijk voor gouden en zilveren sieraden kun je een aardig bedrag krijgen. Je kunt de sieraden inwisselen bij bedrijven die zich richten op goud of zilver inkoop. Wij raden je aan om je sieraad eerst te laten taxeren, om erachter te komen hoeveel het waard is. Dit kan je online doen. Daarna kun je beslissen of je het sieraad daadwerkelijk wilt laten inkopen door een bedrijf. Wij raden je aan om op zoek te gaan naar een veilige en betrouwbare inkoper, zodat je er zeker van bent dat je het juiste bedrag krijgt in ruil voor jouw sieraad.

Oppassen

Het oppassen op kinderen kan natuurlijk een vaste baan zijn. Maar heb je een andere vaste baan, dan kun je met oppassen makkelijk iets extra’s bijverdienen. Zo kun je bijvoorbeeld in de avonduren of in het weekend oppassen. Heb je doordeweeks een dag vrij? Ook dan kun je ervoor kiezen om die dag in te vullen als oppas. Online vind je vaak genoeg mensen die op zoek zijn naar een oppas. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een berichtje op Facebook plaatsen, waarin je aangeeft dat je je beschikbaar stelt als oppas.