Tips voor een volle bos haar

Tips voor een volle bos haar

Een mooie bos gezond haar doet veel voor iemand zijn uitstraling. Wanneer je haar mooi glanst zie je er niet meteen verzorgd uit maar ook gezond. Niet gek als je weet dat je haar een weerspiegeling is van je gezondheid. Toch heeft niet iedereen een volle bos haar. Daarom geven we in dit artikel 8 tips die kunnen bijdragen aan een vollere bos haar.

8 tips voor een vollere bos haar

1. Eet een uitgebalanceerd dieet. Een crashdieet kan de noodzakelijke bouwstenen voor gezond haar wegnemen en kan ervoor zorgen dat het grootste deel van het haar in de groeifase plotseling naar de rustfase verschuift en dit kan leiden tot haaruitval

2. Dunner wordend haar is vaak kwetsbaar en zit losser vast aan de hoofdhuid. Dus als het op styling aankomt, is zachtaardig het beste.

3. Kies verstandig je kapsel waar je weinig aan hoeft te stylen. Het stijlen van het haar met stijltangen kan een enorm haarverlies veroorzaken. Als je je haar moet föhnen, gebruik dan een koelere stand.

4. Borstel voorzichtig. Zorg ervoor dat uw borstel niet over de hoofdhuid krabt of schraapt of overmatig aan het haar trekt. Borstel voorzichtig, zodat als je knopen tegenkomt, je je haar niet uittrekt.

5. Heb meer seks. De reden dat je meer seks zou moeten hebben, is om endorfine vrij te maken: de gelukshormonen die je ontspannen. Onderzoek suggereert dat stress wordt verondersteld bij te dragen aan haaruitval, dus meer seks hebben en deze endorfines vrijmaken, zal je stressniveaus verminderen.

6. Eet twee keer per week een handvol paddenstoelen of andere champignons (bij voorkeur gekookt), een rijke bron van biotine waarvan wordt aangenomen dat deze bijdraagt ​​aan de groei van gezonde haren en nagels.

7. Mediteren draagt ​​bij aan verhoogde niveaus van serotonine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor de communicatie tussen verschillende delen van de hersenen. Serotonine heeft een diepgaand effect op de stemming en draagt ​​bij aan het voorkomen van angst en depressie. Het kan helpen stress en dwangmatig gedrag zoals haren trekken te verminderen.

8. Haargummies. Door de inname van haargummies voorzie je jouw haar precies van de vitamines en mineralen die het nodig heeft. Aan te raden is om ze minimaal 3 maanden te gebruiken alvorens je resultaat kunt zien.