Verschillen tussen een inkjetprinter en laserprinter, welke moet u hebben?

Verschillen tussen een inkjetprinter en laserprinter, welke moet u hebben?

Ik raad u aan een redelijk geprijsde kleurenlaserprinter te kopen als u zich echt afvraagt wat voor soort printer ik moet kopen om thuis productief te blijven en u weet dat u meestal een mix van gekleurde en zwart-wit documenten zult afdrukken. In vergelijking met inkjetprinters zijn laserprinters voordeliger en gaan ze langer mee. U hoeft niet snel vervangende tonercartridges te kopen omdat laserprinters tonercartridges gebruiken die duizenden pagina's afdrukken. U hoeft ook niet te stressen over het drama van opgedroogde of verstopte inkt omdat laser cartridges tonerpoeder bevatten.

Wat is een inkjet?

Inkjetprinters zijn apparaten die minuscule inktdruppeltjes op papier spuiten. Over het algemeen zijn inkjetprinters goedkoper, compacter en in staat om zowel tekstdocumenten als gekleurde afbeeldingen van hoge kwaliteit, met name foto's, af te drukken. Blijf echter weg van goedkope inkjetprinters, want die kosten u uiteindelijk een fortuin. U kunt gebruik maken van een printer aanbieding om geen goedkope slechte inkjetprinter te hoeven kopen.

Wat is een laserprinter?

Tonerpoeder wordt door laserprinters op papier gesmolten om afdrukken te maken. Laserprinters zijn aanvankelijk duurder dan inkjetprinters en vereisen duurdere tonercartridges, maar na verloop van tijd zijn ze nog steeds een kosteneffectievere optie vanwege hun hogere afdruksnelheden en lagere kosten per pagina.

Is een laserprinter geschikt voor het printen in kleur?

Zeker weten. De overtuiging dat inkjetprinters simpelweg superieur zijn voor het afdrukken van alles in kleur en laserprinters alleen superieur zijn voor het afdrukken van tekst in zwart-wit, is een veel voorkomende overtuiging. Kleurenlaserprinters zijn nu een haalbare optie om rekening mee te houden voor wie gekleurde afbeeldingen van gemiddelde kwaliteit wil afdrukken en tegelijkertijd wil profiteren van de betrouwbaarheid, duurzaamheid en financiële voordelen van een laserprinter.

Inkjetprinters hebben nog steeds de overhand op laserprinters als het gaat om foto's met een hoge resolutie en diepte. De onderliggende technologieën van beide soorten printers bepalen voornamelijk hun beperkingen op het gebied van afdrukkwaliteit. Kleurenlaserprinters kunnen nu echter ook indrukwekkende kleurenfoto's produceren dankzij de vooruitgang in laserprintertechnologie.

De kosten van beide soorten printers

De initiële kosten van een laserprinter lijken het grootste nadeel te zijn. Toch hebben inkjetprinters veel lagere aanloopkosten, met nieuwere modellen vanaf €30, terwijl laserprinters aanzienlijk duurder zijn, met de goedkoopste modellen vanaf ongeveer €60 - nog steeds meer dan het dubbele van de prijs van de goedkoopste inkjet. Wees echter op uw hoede voor spotgoedkope inkjetprinters. Deze goedkope modellen hebben hoge kosten per pagina en gebruiken cartridges waarmee slechts een paar honderd pagina's kunnen worden afgedrukt, zodat de cartridges vaak moeten worden vervangen. Voor u het weet, hebt u meer geld uitgegeven aan inktpatronen dan aan de printer zelf wat natuurlijk niet de bedoeling is.