Voor welke ABC-eiland ga jij?

Voor welke ABC-eiland ga jij?

Als we het hebben over de ABC-eilanden dan hebben we het natuurlijk over Aruba, Bonaire en Curaçao! Deze eilanden zijn te vinden ten noorden van de kust van Venezuela, midden in de Caribische Zee. De eilanden liggen dichtbij de evenaar waardoor je er het hele jaar kunt genieten van tropische temperaturen. Hier kun je heerlijk genieten van een fantastische vakantie!

Aruba

Met een oppervlakte van 180 km² is Aruba het kleinste eiland van de ABC-eilanden. Maar ondanks dat, heeft het wel heel veel te bieden! Neem alleen al de stranden; die zijn hier gewoon fantastisch, de bekendste stranden op het eiland zijn Palm Beach en Eagle Beach, maar er zijn hier nog veel meer prachtige (en onbekendere) stranden en strandjes. In Nationaal Park Arikok kun je zomaar een Arubaanse ratelslang of een bladvlindergekko spotten. 

Bonaire

Als je op zoek bent naar rust is Bonaire voor jou het ideale eiland. Het is hier namelijk een stuk minder druk dan op buureilanden Curaçao en Aruba. Dat betekent dat je hier in alle rust kunt genieten van bijvoorbeeld het Bonaire Museum, de bijzondere grotten en de prachtige stranden op het eiland. Pink Beach is een absolute aanrader op Bonaire. Het eiland is echter nog wel het meest geliefd vanwege de duikmogelijkheden; het heeft niet voor niets de bijnaam Diver’s Paradise!

Curaçao

Curaçao is met een oppervlakte van 488 km² het grootste eiland van de drie, bovendien is het ook nog eens het meest levendige eiland. En kleurrijk, laten we dat ook vooral niet vergeten. Curaçao staat bekend om de gezellige happy hours op stranden als Mambo Beach en Jan Thiel Beach. Aan het einde van de middag gaan de strandbedjes aan de kant en is het tijd om te kletsen, dansen en proosten tot de zon ondergaat. Het is overigens verstandig om een auto te huren als je naar Curaçao op vakantie gaat. Met een huurauto kun je hier namelijk prima het eiland verkennen, de relatief korte afstanden lenen zich hier uitstekend voor. Met een eigen auto ben je altijd eigen baas en van niemand afhankelijk! Auto huren Curaçao? Dat doe je natuurlijk ruim vooraf online! Dan weet je zeker dat je straks kunt beschikken over een prima auto als je naar dit geweldige eiland op vakantie gaat!