Waar opletten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Waar opletten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten? Het liefst schuiven we het afsluiten van deze verzekering zo ver mogelijk voor ons uit. En toch is dit niet verstandig, om twee redenen. Als er onverwachts iets met je gebeurd dan zullen de nabestaanden met de kosten voor jouw uitvaart achterblijven. En hoe langer je wacht hoe meer je gaat betalen aan premie. Ouderen mensen betalen nu eenmaal meer premie per maand omdat het risico op vervroegd uitkeren voor de verzekeraar groter is.

Als jij wel een begrafenisverzekering wilt afsluiten dan zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Allereerst moet je voor jezelf je uitvaartwensen in kaart brengen. Dit hoeft niet heel precies maar wel zo dat je ongeveer weet wat de kosten voor jouw uitvaart zullen zijn. Aan de hand van deze kosten kan jij namelijk de juiste uitvaartverzekering afsluiten. Een gemiddelde begrafenis of crematie kost tegenwoordig rond de 8000 euro. Deze kosten stijgen jaarlijks met enkele procenten.

Soort uitvaartverzekering

Zodra je weet wat je uitvaartwensen zijn kan je gaan bepalen welk soort uitvaartverzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Wil je een verzekering afsluiten waar alles geregeld wordt en je verzekert bent voor de producten en diensten van jouw uitvaart? Of ga je voor een verzekering met een enorme keuzevrijheid?

Natura uitvaartverzekering

Als je voor de eerste optie gaat dan past de natura uitvaartverzekering goed bij jou. De producten en diensten voor jouw uitvaart worden geleverd en jouw nabestaanden hoeven bijna niets te regelen voor jouw uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering

Bij de kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op wat na jouw overlijden zal worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Met dit geldbedrag kunnen zij jouw begrafenis of crematie verzorgen. Het voordeel van de kapitaalverzekering is dat de keuzevrijheid groot is. Het nadeel is wel dat de nabestaanden alles voor de uitvaart zelf moeten regelen.

Vergelijken

Nu je weet wat je wensen zijn en welk type uitvaartverzekering daar het beste bij past kan je de uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. In Nederland zijn ongeveer 12 uitvaartverzekeraars actief. De meest bekende zijn: Monuta, DELA, Yarden en Ardanta. Het is aan jou bij welke uitvaartverzekeraar je de uitvaartverzekering afsluit. Door de uitvaartverzekeringen te vergelijken op premie een voorwaarden kan je de voor jou beste uitvaartverzekering afsluiten. Door te vergelijken kan je ook nog eens flink op de premie besparen.