Waarom films kijken goed voor je is

Waarom films kijken goed voor je is

Films kijken; het is natuurlijk heerlijk om te doen. Na een dag hard werken of studeren even lekker onderuit met een goede actiefilm. Of met je nieuwe geliefde, een romantisch comedy kijken, samen op de bank met een lekker wijntje. Maar wist je dat wetenschappers een onderzoek hebben gedaan naar mensen die film kijken en dat hier verrassende resultaten uit zijn gekomen? Film kijken is namelijk goed voor je en bovendien ook nog eens gezond! Waarom dit zo is? Dat lees je hieronder!

Therapeutische werking

Als net je relatie je verbroken is, je zojuist gehoord hebt dat je ontslagen bent of gewoon even in een dipje zit, kan een film helpen. Denk hierbij aan een lekkere lachfilm op het moment dat je in een mindere periode zit. Of juist een actiefilm waarbij je iedere seconde wilt volgen, ideaal natuurlijk om even je zinnen te verzetten. Op het moment dat je een actiefilm kijkt, krijgen je gedachten immers geen kans om negatief te denken. Je kunt zelfs je films uitzoeken op basis van het gevoel wat je op dat moment hebt. Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan kun je ook kiezen voor een inspirerende documentairefilm over bijvoorbeeld een succesvolle zakenman. De juiste film uitzoeken doe je natuurlijk bij Guidinc, hier vind je een prima overzicht met de beste films.

Goed voor de gezondheid

Last van hoge bloeddruk of teveel stress? Dan is het kijken van een film, zeker aan te raden. Comedy’s bijvoorbeeld, kunnen hierbij echt positief werken voor de gezondheid. Lekker even lachen verlaagt de bloeddruk en je stressniveau. Films kijken is dus goed voor de gezondheid. De beste comedyfilms vind je bij Pathé Thuis. Heerlijk om in je thuisomgeving te genieten van een goede film, die ook nog eens goed voor je gezondheid is!

Motiveren

Ben je van plan om de marathon te gaan lopen? Wil je gaan leren boxen? Ga dan eerst een goede inspiratiefilm kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een film als ‘Rocky’, de ideale motivatiefilm als je zin hebt in een nieuwe uitdaging. Je zult merken dat je wordt meegenomen in het verhaal en dat het je een boost geeft om zelf ook aan de slag te gaan!