Waarom is een goed kussen zo belangrijk?

Waarom is een goed kussen zo belangrijk?

Er zijn 3 soorten slaaphoudingen die het meest worden gebruikt door mensen. Je hebt rugslapers, zijslapers en buikslapers. Sommige mensen variëren in twee of drie van deze slaapposities maar je hebt ook mensen die altijd maar 1 slaappositie handigen. Als je een hoofdkussen gaat aanschaffen moet je eerst nagaan welke van deze jij bent. Als u namelijk een verkeerde keuzen maakt bij een slaapkussen kopen die niet bij jouw slaappositie past kun je rug en nekklachten eraan overhouden. Een buikslaper kan bijvoorbeeld een dunner kussen nemen dan een rugslaper en een rugslaper weer een dunner kussen dan een zijslaper.

Wat voor kussen voor jouw slaaphouding?

Slapen op de zij is de meest voorkomende slaappositie. Het is namelijk een prima comfortabele houding en de kans op rug en nekklachten is klein. Wél is het alsnog belangrijk om een goed hoofdkussen te nemen. Als zijslaper is het namelijk belangrijk dat de ruimte tussen je bed en je nek goed gevuld wordt door je hoofdkussen. Op je rug slapen zorgt voor de minste spanning op je gewrichten en heeft dus de minste kans op nek- en rugklachten. Het nadeel aan slapen op de rug is dat de kans op snurken een stuk groter is. Een rugslaper kan het best een wat dunner kussen kopen zodat je nek niet teveel omhoog buigt. 

Een buikslaper heeft het dunste kussen nodig. Slapen op de buik is namelijk de minst natuurlijke houding en heeft de grootste kans op nek en onderrug klachten. Ook kan de ademhaling belemmerd worden als het kussen te dik is. Er zijn speciale buikslaap kussens beschikbaar voor de echte liefhebbers van deze slaappositie. 

Bescherm je matras met een hoeslaken

Heeft u een goed matras gevonden en slaapt u hier heerlijk op? Wees dan bewust uw matras goed te beschermen met een matrasbeschermer. Maar onderschat uw slaapbeleving niet met de invloed van de juiste hoeslakens. Hoeslakens zijn misschien wel voor 40% onderdeel van je slaap ervaring. heeft u een verwassen hoeslaken, dan verfrommeld deze altijd zodat u in de nacht wakker wordt van vouwen en keuken in uw rug, benen of billen. Kwalitatieve hoeslaken van Weidswonenenslapen wordt morgen geleverd en biedt u direct(na een wasbeurt) ultiem slaapcomfort.

Matras combineren met hoofdkussen

Je matras speelt ook een belangrijke rol bij je nachtrust. Als jij als buikslaper een dun kussen neemt maar ook een super zacht matras zal dit nog steeds gevolgen hebben voor je nek en rug. houd een goed matras schoon met en matrasbeschermer en Als buikslaper is het dus slim om een hard en stevig matras te combineren met een dun hoofdkussen.  Als rug- en zijslaper wordt het aangeraden om een zacht matras te combineren met een dun kussen en een hard en stevig matras juist te combineren met een dik kussen.