Waarom is het slim om een makelaar in te schakelen?

Waarom is het slim om een makelaar in te schakelen?

Als je van plan bent om je huis te verkopen, dan is het slim om een makelaar in te schakelen. Een makelaar kan je helpen bij het vinden van kopers en zorgt ervoor dat de verkoop soepel verloopt. Daarnaast weten makelaars alles over de woningmarkt en kunnen ze je goed adviseren over de prijs die je moet vragen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het inschakelen van een makelaar.

Wel of niet een makelaar inschakelen?

Veruit de meeste mensen kiezen ervoor om hulp te vragen van een makelaar bij het verkopen van hun huis. Dit is ook niet zo gek, want makelaars zijn experts op het gebied van de woningmarkt en weten precies wat er speelt. Zo voorkom je dat je teveel betaalt of dat de verkoop van je huis stroef verloopt. Welke voordelen heeft het inschakelen van een makelaar nog meer?

Een makelaar kan je helpen met de volgende werkzaamheden:

- Het opstellen van een verkoopcontract

- Het bepalen van de juiste vraagprijs

- Het inmeten van je huis

- Het maken van een goede advertentie

- Het plaatsen van je huis op funda en andere websites

- Het afhandelen van alle verkoopdocumenten

Verder is een makelaar ook bezig met het beantwoorde van vragen van kopers. Onderhandelingen met de kopers worden ook gedaan door de makelaar. Hierdoor heb je zelf tijd om andere dingen te regelen, zoals de verhuizing, je eigen werk en andere zaken.

Geen makelaar? Wat zijn de nadelen?

Wil je geen makelaar inschakelen? Dan kan dit enkele nadelen met zich meebrengen. Zo ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die een makelaar normaliter verricht. Dit kan veel tijd en energie kosten. Je loopt ook het risico dat je te weinig vraagt voor je huis of dat je huis minder snel verkocht wordt. Hierdoor kan de verkoop van je huis langer duren en zul je waarschijnlijk ook minder geld voor je huis krijgen. Een makelaar is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en heeft veel contacten die kunnen helpen bij de verkoop van je huis.

In sommige gevallen is het inschakelen van een makelaar overbodig. Als je bijvoorbeeld een kleine woning hebt die niet veel waard is, of als je in een dorp woont waar weinig huizen verkocht worden.