Waarom kiezen voor zwangerschapsmassage?

Waarom kiezen voor zwangerschapsmassage?

Ben je in verwachting van een baby? Dan heb je iets fantastisch om naar uit te kijken! Maar voordat je gaat bevallen, is daar eerst nog de zwangerschap zelf. Een mooie, bijzondere periode, maar ook een periode waarin het fysiek en mentaal best zwaar kan zijn. Denk hierbij aan veel spanningen, pijn, ook slapeloosheid kan voorkomen als je zwanger bent. Zwangerschapsmassage is heerlijk om je zwangerschap te verlichten, op momenten dat je dit echt even nodig hebt. Kies jij ook voor zwangerschapsmassage?

Voordelen van zwangerschapsmassage

Het grootste voordeel van zwangerschapsmassage is misschien wel de ontspanning die het oplevert. Op de eerste plaats ben je even uit je bestaande omgeving weg, wat vaak al verlichting geeft. Daarnaast zorgt de massage zelf ervoor dat je even helemaal tot rust komt, waarbij je lichaam en geest even die rust krijgen die ze verdienen. Tijdens deze massage wordt bijvoorbeeld het stresshormoon cortisol verlaagd, wat direct leidt tot ontspanning. Voor je bloedsomloop is deze massage ook erg goed, een betere bloedsomloop zorgt ervoor dat je lichaam zijn afvalstoffen beter kwijt kan. Heb je last van pijn tijdens je zwangerschap? Ook het verlichten van pijn is iets wat deze massage doet. Heb je pijn in je rug of in je benen? Met deze massage zul je er een stuk minder last van hebben. Je leest het; zwangerschapsmassage heeft heel veel voordelen. Woon je in het Noorden van het land? Dan is zwangerschaps massage Groningen de ideale plek voor je om te genieten van de vele voordelen van deze massage!

Gesprek met de masseur

Voordat je gemasseerd wordt, zal de masseur of masseuse eerst met je doornemen of je nog specifieke klachten hebt. Als je deze hebt, zal hier uiteraard rekening mee worden gehouden tijdens de massage. Deze specifieke massage ontziet uiteraard de gevoelige plekken rond de buik en heeft als doel om je ontspannen te laten voelen en pijntjes te verlichten. Deze masseur of masseuse is gespecialiseerd in deze vorm van massage en weet precies waar hij/zij kan masseren.

Voorbereiding op massage

Als voorbereiding op deze massage doe je er goed om een paar uur voor de maaltijd geen zware maaltijd meer te nuttigen. Neem een bad of douche voor je massage en zorg ervoor dat je gemakkelijke, lichte kleding draagt. Het drinken van water, zowel voor als na de massage, is belangrijk. Een goed gehydrateerd lichaam kan namelijk beter en sneller zijn afvalstoffen kwijt. Laatste tip; zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent voor je massage. Hierdoor begin je relaxt aan de massage en kun je er optimaal van genieten.