Wanneer is Black Friday in 2022?

Wanneer is Black Friday in 2022?

Je hoort overal dingen over Black Friday, maar wanneer is Black Friday? Het antwoord is simpel. Black Friday is namelijk ieder jaar op de vierde vrijdag van november. Dat is de dag direct na Thanksgiving zoals ze dat in de Verenigde Staten vieren. Dat doen ze op de vierde donderdag van november. Daarmee valt Black Friday 2022 op 25 november. Op 25 november 2022 vind je dus overal talloze kortingen. Maar vaak beginnen deze kortingsacties al eerder, vanaf de maandag voor Black Friday. Vanaf 21 november 2022 kun je dus al kortingen verwachten.

Wat is Black Friday?

Black Friday heeft meerdere verhalen over de oorsprong. In het kort is Black Friday gewoon een dag waarop vrijwel iedere winkel en iedere webshop korting geeft op een deel van het assortiment. Met Black Friday wordt het kerstinkopenseizoen ingeluid. Dat is ook niet gek, omdat er zo veel kortingen en aanbiedingen te vinden zijn. Black Friday werd in de Verenigde Staten al langer gevierd. Zelfs toen er geen kortingen en aanbiedingen waren, gingen mensen massaal kerstinkopen doen op de dag na Thanksgiving.

Profiteren tijdens Black Friday

Profiteren tijdens Black Friday kun je dus overal doen. De trend mag uit Amerika gekomen zijn, je ontkomt er in Nederland en eigenlijk in heel Europa niet aan. Merken, winkels en webshops, hoe klein of groot ook, doen allemaal mee. Waar je wel op kunt letten is dat er soms een hele week aanbiedingen zijn, maar daar ook veel dagdeals tussen zitten. Je moet dan op die specifieke dag gebruik maken van de aanbieding. Ook zijn sommige kortingen alleen geldig in de winkel of juist alleen online. Het is dus opletten voor je aanbiedingen tijdens Black Friday en in de dagen daarvoor.

Meer Black Friday kortingen

Niet alleen Coolblue doet natuurlijk mee aan Black Friday 2022. Natuurlijk heb je hier goede deals, omdat je vaak met dure apparaten en producten te maken hebt. Maar ook andere winkels met heel andere producten geven tijdens Black Friday 2022 korting op hun assortiment. Houd dus de websites en folders in de gaten om te profiteren van kortingen op vrijwel alles tijdens Black Friday 2022. Black Friday 2022 is op 25 november. De vierde week van november kun je al talloze kortingen vinden.