Wat doe je tegen fruitvliegjes in huis?

Wat doe je tegen fruitvliegjes in huis?

Wie kent ze niet, fruitvliegjes. Deze kleine beestjes verspreiden zich razendsnel in je huis en zijn erg lastig te bestrijden. In dit artikel leggen we uit wat fruitvliegjes zijn, waar ze op af komen en hoe je ze het beste aan kunt pakken. Je kunt fruitvliegjes bestrijden, maar het is beter om ze zoveel mogelijk te voorkomen. Alles over fruitvliegjes lees je hieronder.

Wat zijn fruitvliegjes?

Fruitvliegjes zijn kleine vliegjes die je meestal in de keuken aantreft. Ze zijn ongeveer twee millimeter groot en hebben een bruin / gele kleur. Fruitvliegjes komen veel voor in huizen en keukens, maar je vindt ze ook vaak in restaurants en cafés. De fruitvlieg is een plaagdier en ze kunnen enorm vervelend zijn om in huis te hebben. Fruitvliegjes komen voornamelijk voor in de zomermaanden, maar in sommige plekken kunnen ze het hele jaar door aanwezig zijn. Ze leven vooral van fruit, maar je vindt ze ook vaak in de afvoer of rondom de koelkast. Ze kunnen echter ook van andere voedingsmiddelen zoals groenten, brood en kaas leven.

Fruitvliegjes kunnen erg vervelend zijn omdat ze je fruit aantasten. Ze prikken in het fruit en maken gaten waardoor fruit kan schimmelen. Ook kunnen deze vliegjes bacteriën met zich meebrengen. Over het algemeen zijn fruitvliegjes op zich verder niet giftig of schadelijk voor de gezondheid.

Hoe kun je fruitvliegjes voorkomen?

Zoals in veel gevallen, kun je dit probleem beter voorkomen van verhelpen. Je kunt fruitvliegjes voorkomen door je huis goed schoon te maken. Stop fruit en groenten weg in de koelkast en laat geen etensresten rondslingeren in de keuken. Gooi deze meteen weg na gebruik. Wil je fruitvliegjes vangen in huis? Dan kun je dit doen op verschillende manieren. Je kunt fruitvliegjes vangen met een speciale fruitvliegjesval. Dit is een simpele manier om fruitvliegjes te vangen. Je zet de val op een plek waar deze vliegjes vaak komen, zoals in de buurt van de fruitschaal. Op deze manier lok je ze in de val, waardoor je minder last zult hebben van deze beestjes.

Je kunt ook zelf een val proberen te maken, zoals een schaaltje met azijn of bier. Je kunt ook sterke kruiden gebruiken om de vliegjes juist weg te jagen.