Wat is een uitvaartverzekering?

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je afsluit om de kosten van je uitvaart te betalen. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, het is belangrijk dat je de juiste verzekering afsluit voor jouw situatie. In dit blog post leggen we uit wat een uitvaartverzekering is, welke soorten er zijn, en hoe je de juiste verzekering kiest.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn twee belangrijke soorten uitvaartverzekeringen: natura uitvaartverzekeringen en kapitaal uitvaartverzekeringen. Natura uitvaartverzekeringen zorgen ervoor dat je uitvaart wordt betaald door de verzekering, en je uitvaart wordt georganiseerd door de verzekering. Kapitaal uitvaartverzekeringen betalen een bedrag uit aan jou of je nabestaanden, waarmee ze dan de uitvaart kunnen betalen. Het is belangrijk om te weten dat natura uitvaartverzekeringen vaak duurder zijn dan kapitaal uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als je een uitvaartverzekering afsluit, is het belangrijk om verschillende verzekeringen te vergelijken. Er zijn veel verschillende uitvaartverzekeringen op de markt, dus het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Er zijn verschillende factoren die je moet overwegen wanneer je een uitvaartverzekering vergelijkt, zoals:

-De hoogte van de uitkering

-De voorwaarden van de verzekering

-Wanneer de uitkering uitbetaald wordt

-De kosten van de verzekering

Hoe kies je de juiste uitvaartverzekering?

Heb je een beperkt budget, kies dan voor een goedkope uitvaartverzekering. Je kunt hierbij kiezen om jezelf te verzekeren voor een aantal basis zaken rondom je uitvaart, bijvoorbeeld het vergoeden van de kist, maar ook de kosten voor het laten rijden van een rouwauto. Ook zou je hierbij voor het vergoeden van het rouwwerk kunnen kiezen, zodat familie en vrienden op de hoogte zijn van je overlijden. Aanvullend zou je familie en vrienden kunnen vragen om nog wat rondom je uitvaart te doen, denk hierbij aan het verzorgen van de bloemen en een broodmaaltijd bij iemand thuis, na de uitvaart. Dit scheelt ook weer in de kosten.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaartverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd en de verzekeringsvorm die je kiest. Ook de specifieke wensen die je hebt, zijn natuurlijk bepalend voor de hoogte van de kosten. Het Nibud heeft uitgerekend dat een gemiddelde uitvaart in Nederland ongeveer 7500 Euro kost. Een verzekering geeft je de mogelijkheid om maandelijks een laag bedrag te betalen, waarmee je wel de zekerheid hebt dat alles goed geregeld is voor je nabestaanden. Ideaal toch?