Wat is het geheim achter het behalen van sportieve voornemens?

Wat is het geheim achter het behalen van sportieve voornemens?

Baal jij ook weleens van jezelf, als je een sportief voornemen niet hebt gehaald? Mensen stellen zichzelf graag sportieve doelen, denk hierbij aan het lopen van een halve marathon of het wandelen van tien kilometer. Maar waarom lukt dit vaak niet? Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun sportieve doelen niet halen. Toch zijn er gelukkig ook mensen die hun sportieve doelen wel halen! Wat is het geheim achter het behalen van sportieve voornemens? Hieronder lees je het!

Realistisch doel

Waarom leg je de lat zo hoog voor jezelf? Natuurlijk is het verleidelijk om met een glas champagne in je hand te roepen met oud & nieuw dat je graag de marathon van Rotterdam wilt lopen. Maar waarom spreek je op zo’n moment niet de ambitie uit dat je graag tien kilometer hard wilt kunnen lopen? Dit is een veel realistischer doel, waarbij de kans ook veel groter is dat je dit gaat halen. Hier komt nog bij dat het veel motiverender werkt, want als je bijvoorbeeld eenmaal vijf kilometer aankunt, is die tien ook niet zo ver meer weg. Stel een realistisch doel, veel meer kans dat je dit wel gaat halen!

Kies een sport die je leuk vindt

Vind je heerlijk om te racefietsen? Of geniet je juist erg van wandelen? Kies een sportief voornemen die in de lijn ligt van iets waar je blij van wordt. Vind je het niet erg om bij slecht weer, toch te gaan wandelen? Dan weet je zeker dat wandelen een bezigheid is, die goed bij je past. Je zult merken dat als je iets leuk vindt om te doen, je dit ook veel langer vol kunt houden. Succes verzekerd dus!

Maak gebruik van supplementen en pre workouts

Als je sportieve voornemens hebt, betekent dit dat je waarschijnlijk vaker gaat sporten dan dat je hiervoor deed. Dit betekent ook dat je lichaam meer (sport) voeding nodig zal hebben, om aan deze nieuwe energievraag te voldoen. Supplementen zijn ideaal om je lichaamsenergie op niveau te houden, waardoor je na een training geen ‘leeg’ gevoel overhoudt. Ook tijdens een training is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg energie hebt en niet halverwege moet stoppen. Een pre workout is ook aan te raden om je sportieve voornemens te kunnen behalen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat voordat je gaat sporten, je over voldoende voeding en energie kunt beschikken. Online vind je de beste pre workout, die past bij jouw sportieve voornemens. Met de bovenstaande tips, ga jij straks gegarandeerd jouw sportieve voornemens behalen!