Wat voor type drones zijn er?

Wat voor type drones zijn er?

In dit artikelen zetten we de verschillende soorten drones graag voor je op een rijtje. Ben jij benieuwd welke verschillende soorten drones er allemaal zijn? Je hebt drones in diverse soorten en maten, zoals de camera drone. Drones zijn erg populair, omdat je hiermee vanaf grote hoogte een landschap in beeld kunt brengen. Ook worden ze gebruikt om leuke filmpjes mee te maken voor op Youtube of ingezet als er een promotiefilmpje voor een bedrijf moet worden gemaakt. Wij vertellen je welke drones er precies verkrijgbaar zijn. Lees snel verder voor meer informatie. 

Speelgoed drones

Drones worden vaak als speelgoed te zien. Zo zijn er speciale speelgoed drones waar je slechts een paar honderd euro voor aftikt. Deze zijn vaak wat lastiger bestuurbaar dan de duurdere drones. Koop je voor het eerst een drone, dan kan een speelgoed drone een goede optie zijn om je te leren met de drone te vliegen. Doorgaans hebben de drones geen camera, waardoor je er niet mee kunt filmen.

Camera drones

Camera drones zijn misschien nog wel het meest populair. Dit is ook het eerste waar men vaak aan denkt bij een drone. Camera drones zijn in diverse prijsklassen verkrijgbaar en voor de laagste prijzen kun je al mooie beelden schieten. Voor een camera drone betaala je minimaal 400 euro, maar er zijn ook drones van 2000 euro. Deze drones kun je niet alleen als hobby gebruiken, maar ook inzetten voor professionele doeleinden. De beeldkwaliteit van deze drones wordt steeds beter en beter. Mocht je dus op een bijzondere manier een filmpje willen maken, dan is een camera drone zeker een goede optie.

Race drones

Er zijn ook speciale race drones. Deze kunnen met een hoge snelheid een parcours afleggen. Drone races winnen dan ook steeds meer aan populariteit. Je kunt ze tegenwoordig ook in verschillende webshops bestellen en hoeft ze niet specifiek meer zelf te bouwen. Erg handig toch? 

Professionele drones

Professionele drones zijn vaak drones op maat die een gerichter doel hebben. Zo beschikken ze doorgaans over een speciale camera en/of software. Deze drones worden professioneel ingezet. Hier maken dan ook veel bedrijven gebruik van voor het maken van promotievideo’s. Ook luchtfotografen zetten deze veel in om kwalitatieve luchtopnames te maken.

Je weet nu welke verschillende soorten drones er zijn. Heb jij al een specifieke drone op het oog? Kijk dan gerust eens rond in een speciale drone webshop en bestel jouw favoriete drone.