Welke streamingdienst is het meest geschikt voor jou?

Welke streamingdienst is het meest geschikt voor jou?

Netflix, HBO en Videoland: tegenwoordig is er een enorm aanbod aan streamingdiensten in Nederland. Zelfs Amazon en Disney hebben tegenwoordig een eigen online streamingdienst. Maar welke streamingdienst past het beste bij jou? Ben jij een echte liefhebber van series en films? Kijk je slechts af en toe een film met vrienden? Of zoek je een streamingdienst speciaal voor het hele gezin? In dit artikel helpen we je een handje bij het uitzoeken van de juiste streamingdienst.

HBO

Als je een liefhebber bent van diepgaande, kwalitatief goede dramaseries, is HBO nog altijd de beste keuze. Hier vind je veel bekende en klassieke series, waaronder Deadwood, The Sopranos en True Detectvie. Verder heeft HBO ook veel bekende mini-series, zoals Band of Brothers en Chernobyl. Bij HBO vind je dus vooral unieke series voor volwassenen.

Videoland

Zoek je een streamingdienst die van alles een beetje heeft? Dan is Videoland perfect voor jou. Videoland biedt een ruim aanbod aan films, series, documentaires en nog veel meer. Of je nu kiest voor een abonnement of losse films wilt huren: alles is mogelijk.

Netflix

Net als Videoland heeft Netflix een uitgebreid overzicht van series en films, voor zowel jong en oud. Denk aan populairse series zoals Stranger Things en Better Call Saul. Het aanbod op Netflix is de afgelopen jaren echter wel wat minder geworden. Veel grote series en films zijn inmiddels offline gehaald, met weinig nieuwe projecten om deze te vervangen. Toch blijft Netflix nog altijd een populaire optie.

Disney+

Heb je jonge kinderen? Dan is Disney+ een ideale streamingdienst. Je vind hier alle klassieke Disney films, maar ook veel nieuwere films van Disney. Als je een liefhebber bent van superhelden films en Star Wars kun je hier ook veel leuke series en films vinden. Verder heeft Disney+ echter niet een groot aanbod aan films voor volwassenen.

Amazon Prime

De streamingdienst die wij op de laatste plaats hebben, is Amazon Prime. Deze relatief nieuwe streamingdienst heeft nog geen heel uitgebreid aanbod aan series en films. Ook de nieuwere series die hier wel op verschijnen, zijn vaak kwalitatief minder. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Rings of Power en The Wheel of Time. Ondanks de grote investeringen, lukt het Amazon nog niet om een grote streamingdienst te worden.