Zomervakantie met je elektrische fiets: ook iets voor jou?

Zomervakantie met je elektrische fiets: ook iets voor jou?

Het is inmiddels niet meer voor te stellen dat er een tijd was waarin er géén elektrische fietsen in het straatbeeld voorkwamen. Inmiddels is 1 op de 3 verkochte fietsen een e-bike en genieten dus steeds meer Nederlanders van een fiets met trapondersteuning. Ook vakanties op de elektrische fiets worden steeds populairder. Misschien zit jij eraan te denken om er deze zomer ook op uit te gaan op de elektrische fiets maar weet je nog niet zo goed of dit wel iets voor jou is. Wij helpen je op weg en besteden vandaag aandacht aan de vraag: Is een zomervakantie op de e-bike ook iets voor mij?

Vakantievieren doen we anno 2018 op de elektrische fiets

Wanneer je overweegt op vakantie te gaan met je e-bike dan is het belangrijk om je vooraf af te vragen wat voor soort vakantie je voor je ziet. Wanneer je het liefst iedere dag van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op het strand ligt te bakken, is een vakantie op de elektrische fiets wellicht niet helemaal jouw ding. Houd je daarentegen van wat meer actie en beweging? Dan is een vakantie van dit type natuurlijk perfect! Ook wanneer je geen diehard fan bent van sporten maar wel graag veel van de omgeving ziet, is een vakantie op de e-bike iets voor jou. De motor zorgt er namelijk voor dat jij niet al het ‘’werk’’ zelf hoeft te doen!

Minstens zo belangrijk om voorafgaand aan je vakantie te onderzoeken, is of de bestemming die je in gedachten hebt wel geschikt is voor een vakantie met de elektrische fiets. In Nederland boffen we natuurlijk met alle aangelegde fietspaden die het makkelijk maken om het land door te trekken op de fiets. Niet in ieder land is de situatie zo veilig en georganiseerd. Houd daar dus ook rekening mee. Landen als bijvoorbeeld Frankrijk, Denemarken of Groot-Brittannië zijn aanraders voor fietsvakanties.

Als je op vakantie gaat op de elektrische fiets, komt daar meer regelwerk bij kijken dan bij andere vakanties. Allereerst zul je van tevoren routes moeten plannen – je wilt natuurlijk niet totaal onvoorbereid op je vakantiebestemming aankomen en vervolgens dagenlang bezig zijn met fietsroutes uitzoeken. Is dit niets voor jou? Dan is een georganiseerde vakantie op de elektrische fiets misschien nog een optie! Steeds meer reisorganisaties bieden dit type vakanties aan. Zo ben je lekker de hele dag op pad op je e-bike maar hoef je niet zelf al het uitzoekwerk te doen.