Zwarte wastafelkraan, de nieuwe trend?

Zwarte wastafelkraan, de nieuwe trend?

Armaturen zoals kranen zijn cruciaal bij het opzetten of renoveren van je badkamer of keuken. Maar om de juiste keuze te kunnen maken, is het wel zo handig om te weten wat de nieuwste trends zijn op het gebied. En als we om ons heen kijken, is één ding duidelijk: de zwarte wastafelkraan is helemaal ín!

Zwarte kranen zijn de nieuwe trend

Een klein detail kan soms echt het verschil maken. Zeker als het gaat om sanitair. Dankzij details kunnen we onze ruimtes warmer en persoonlijker te maken. Ook helpen ze ons om kleur en smaak te geven aan onze omgeving. Wie altijd heeft gedacht dat zwart een kamer er somber uit laat zien, zal er zeker van opkijken hoeveel sfeer deze kleur een kamer kan toevoegen.

Ongeacht de stijl, met zwart kun je bepaalde aspecten van elke kamer benadrukken wanneer je het met mate gebruikt. Een zwarte wastafelkraan is dan ook een geweldige manier om elke ruimte een vleugje stijl te geven, vooral als je een platte witte basis hebt. Zwart is net zo veelzijdig als wit en fungeert als een balanskleur die bij elk kleurenschema past.

De nieuwste trend in sanitaire producten richt zich niet alleen op design, maar ook de traditionele eigenschappen profiteren van een infusie van zwart. Of je nu kiest voor zwarte trellis doucheframes of strakke zwarte greepmengkranen, er zijn veel klassieke producten die net dat extra beetje elegantie aan je keuken of badkamer zullen toevoegen.

Wastafelkraan zwart: daarom zijn ze populair

Zwarte keukenkranen, zwarte badkamerkranen en zwarte kranen voor andere ruimten in of rondom je huis. Voor liefhebbers van zwart en witte combinaties zijn ze een geweldige uitkomst. Maar wat maakt ze zo populair? Kiezen voor een klassieke zwarte kraan zou een stilistische en chromatische continuïteit kunnen doorbreken.

Zwarte kranen zijn ook een prachtig alternatief voor degenen die houden van een minimalistische of moderne stijl in de keuken, badkamer of douche. En omdat zwarte kranen over het algemeen dof zijn, zijn ze perfect om de glans van het glanzend staal van andere badkameraccessoires te vermijden en een donkere toets aan de badkamer of keuken te geven.

Maar misschien geef je ook de voorkeur aan een zwarte kraan in de badkamer als de kleurtinten in deze ruimte veel variëren tussen zwart en wit. Heb je een zwart-wit decorthema gekozen voor je keuken, badkamer of hele huis, dan zijn zwarte kranen echt iets voor jou! In dit geval is het behouden van de gekozen toon essentieel om de juiste harmonie in je ruimtes te creëren.

Online of fysiek het juiste sanitair kopen

Omdat er tegenwoordig veel bedrijven zijn die sanitair verkopen, is het kiezen van keuken- of badkamerarmaturen niet altijd een eenvoudige klus. Het ene sanitair is het andere niet en een gerichte keuze bepaalt of je daadwerkelijk een mooie badkamer of keuken kunt realiseren. Bij het kopen van sanitair is het goed om alvast rekening te houden met de grootte van de badkamer of keuken en de manoeuvreerruimte die je ter beschikking hebt.

Als het gaat om meubels en afwerkingen voor in huis, dan is sanitair een van die objecten die je het beste online koopt. Je hebt er namelijk geen speciale hulp bij nodig en vaak geven de afbeeldingen al genoeg indicatie om een goede aankoop te doen.

Hopelijk hebben we je met de bovenstaande tips over wastafelkranen al een beetje op weg geholpen. Het beste is natuurlijk om altijd een zorgvuldige selectie te maken, voor welk model, stijl of kleur je uiteindelijk kiest. Want dán kun je er zeker van zijn dat je optimaal geniet van je wastafelkraan!