3 tips om de beste barbecue te kopen

3 tips om de beste barbecue te kopen

Ben je van plan om een barbecue te gaan kopen? Dat is wel te begrijpen, want barbecueën is heerlijk om te doen! Je bent lekker buiten, mensen kunnen genieten van wat je klaarmaakt en bovendien is het ook nog eens sfeer verhogend. Je hebt een ruime keuze als het gaat om soorten barbecues. Maar hoe bepaal je nu wat voor jou de beste barbecue is? Wij hebben 3 tips voor je!

Houtskool, elektra of gas?

Als je echt wilt gaan voor dat unieke barbecuegevoel, kies dan voor een houtskoolbarbecue. Het vlees wat hiervan afkomt, heeft die unieke barbecuegeur. Voordeel van deze barbecue is dat je de barbecue overal mee naar toe kunt nemen en niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld stroom. Barbecueën op elektra is ook een optie. Hierbij hoef je de barbecue alleen maar in het stopcontact te steken en je kunt direct beginnen. Voordeel van deze barbecue is dat hij vrijwel geen rook afgeeft en snel op temperatuur is. Ook kun je kiezen voor een barbecue op gas. Deze barbecue is ook lekker snel op temperatuur, bovendien kun je deze barbecue overal mee naar toe nemen, je bent immers niet afhankelijk van bijvoorbeeld een stroompunt. Ideaal voor op de camping bijvoorbeeld.

Let op formaat en gewicht

Wil je een barbecue kopen om thuis te gebruiken? Staat deze al vrijwel op de plek waar je het ook gaat gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor een wat grotere, zwaardere barbecue. Zeker als je regelmatig voor grote groepen gaat barbecueën. Ben je op zoek naar een barbecue die je bijvoorbeeld mee kunt nemen op een boot, om onderweg af en toe te gaan barbecueën op een leuk plekje? Dan doe je er juist goed aan om een wat lichtere en compactere barbecue te kopen.

Wat wil je gaan bereiden?

Ben je van plan om veel uit je barbecue te halen? Om ook echt lekkere gerechten te gaan bereiden? Jouw gasten te laten zien dat je beschikt over prima barbecuekwaliteiten? Kies dan voor een wat betere barbecue. Een Kamado barbecue kopen, is in dit geval een aanrader. Deze barbecue is volledig afsluitbaar, waardoor de temperatuur constant gehouden kan worden. Bovendien kun je veel verschillende gerechten klaarmaken op deze barbecue. Naast grillen, kun je er ook mee garen, bakken en stomen. Ook een Yakiniku barbecue is echt een aanrader, als je een goede barbecue wilt kopen die veel mogelijkheden biedt. Dat wordt straks heerlijk barbecueën!