Blijf jij sparen of ga je leren beleggen?

Blijf jij sparen of ga je leren beleggen?

Als je op het moment je geld op je spaarrekening laat staan dan ontvang je bijna geen rente. Is het dan niet verstandig om te gaan leren beleggen? Voor veel mensen is beleggen het alternatief om geld te investeren en daar een goede boterham mee te verdienen, maar als je dit nog nooit gedaan hebt blijft het spannend. Aan beleggen zit nu eenmaal een groter risico dan aan sparen. Daarentegen kun je wel veel meer rendement behalen als je gaat beleggen.

In welk product beleggen?

Als je gaat beleggen dan moet je vooraf goed weten waarin je dit wilt gaan doen. Ga je beleggen in goud, aandelen en opties of stap je liever in de cryptocurrency? Al deze opties hebben hun voor- maar ook hun nadelen. Als je nu helemaal nog geen ervaring hebt dan is er een regel waar je je altijd aan moet houden en dat is: Beleg alleen met geld wat je kunt missen. Je hebt er niets aan als je veel geld belegt in een bepaald product waar je naar verloop van tijd veel geld mee verliest. De huur of de hypotheek moet namelijk ook gewoon betaald worden.

Aandelen en opties

Als je gaat beleggen in aandelen en opties dan zijn er verschillende cursussen en tools die je kunnen helpen om jouw beleggings doelen te gaan halen. Zo heeft Harm van Wijk verschillende boeken uitgebracht maar ook een software tool. De Trading Navigator methode waarbij jij als beginnende belegger stap voor stap leert beleggen. 

Crypto Masterclass

Als je op een simpele en begrijpende manier wilt leren beleggen dan is de Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra daar erg geschikt voor. De twee makers van de Crypto Masterclass lopen al vele jaren mee in de beleggingswereld en weten de kennis op een prettige manier over te brengen. Tijdens de masterclass ga je alles leren over cryptocurrency en hoe jij daar op een zo winstgevend mogelijke manier mee kan handelen. 

eToro

Om te beleggen heb je een broker nodig en daar zijn er tegenwoordig veel van. Een goede broker is eToro. Je kunt deze gebruiken om te beleggen en te traden. Het aanbod van deze broker is groot en uit de verschillende reviews over eToro blijkt dat het een zeer inventieve en betrouwbare broker is.