Zo kun je afvallen met fietsen

Zo kun je afvallen met fietsen

Fietsen en afvallen is een hele goede combinatie! Fietsen is namelijk een hele makkelijk manier om gewicht te verliezen. Je hebt geen duur sportabonnement nodig. Je pakt gewoon de fiets uit de schuur en kunt lekker bewegen! Met fietsen verbrand je gemiddeld zo'n 600 kcal per uur (bron). Als jij iedere dag een uurtje fiets en je eetpatroon niet aanpast zul je dus gewicht gaan verliezen. Maar dat is zeker niet het enige voordeel.

Fietsen is niet belastend

Als je last hebt van (veel) overgewicht dan valt het niet mee om te gaan hardlopen, bodysteppen of bodypumpen. Dergelijke sporten zijn, zeker met overgewicht, belastend voor je gewrichten en kunnen snel tot blessures leiden. Fietsen daarentegen is niet belastend voor je lichaam. Als je het rustig opbouwt en op een rustig tempo fietst heb je maar weinig kans op blessures en kun je toch fietsen en afvallen!

Fietsen werkt stressverlagend

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in hun dagelijks leven veel stress ondervinden meer en ongezonder eten. Met regelmaat ontstressen is dus heel belangrijk. Er zijn veel manieren om stress te verminderen maar sporten is een hele goede manier. Vind je het leuk om op de fiets een uurtje door de bossen te fietsen? Dan combineer je sporten met de natuur. Een super goede manier om even tot rust te komen en meteen calorieën te verbranden.

Fietsen en de gezondheid

Uit onderzoek van TNO blijkt dat fietsen veel voordelen voor je gezondheid oplevert: fietsen houdt diabetes op afstand, fietsen houdt de bloedvaten schoon en fietsen beschermt de hersenen. Het onderzoek van TNO heeft de fietsersbond ertoe bewogen een boekje te schrijven over de gezondheidsvoordelen van fietsen. Het boekje heet fietsen als medicijn en is online te koop.

Wat is belangrijker: Sporten of voeding?

Je kunt prima afvallen door veel te gaan fietsen maar als de dan de verkeerde voeding binnenkrijgt dan gaat het wel heel lang duren. Wanneer je wilt afvallen dan is voeding het allerbelangrijkste. Zie een sport zoals fietsen dan als een hulpmiddel om nog sneller je doel te bereiken. Maar richt je er eerst op dat je voeding helemaal goed is.

Eet op een natuurlijke manier en zorg dat je weinig suiker en snelle koolhydraten binnenkrijgt en veel goede eiwitten en gezonde vetten. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam efficiënt omgaat met de voeding die hij binnenkrijgt en zoveel mogelijk vet verbrand. Hierbij kun je natuurlijk fietsen om het afvallen wat sneller te laten verlopen!