Deze 8 bezienswaardigheden in Barcelona moet je gezien hebben

Deze 8 bezienswaardigheden in Barcelona moet je gezien hebben

Bezoekers van Barcelona kunnen genieten van een aantal interessante bezienswaardigheden en activiteiten. De stad heeft een levendige en unieke sfeer en biedt veel verschillende ervaringen. Van het bekijken van de wereldberoemde architectuur (Sagrada Familia) tot het genieten van de heerlijke Spaanse keuken (tapas), er is voor ieder wat wils.

Een stedentrip naar Barcelona is heerlijk! Sowieso is een vakantie naar Spanje altijd een goed idee. Ik ben fan en zéker niet de enige!

Het is een betaalbare stad en er is genoeg te doen om je bezig te houden. Als je op zoek bent naar wat tips voor dingen om te doen in Barcelona, dan moet je deze lijst zeker bekijken:

1. Bezoek de Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Barcelona. Het is een ontwerp van de beroemde architect Antoni Gaudi. Het gebouw is nog steeds niet af, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Het is een van de meest opvallende gebouwen in Barcelona. Het is zeker de moeite waard om een tour door het gebouw te doen, en je kunt ook naar de top van de torens klimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Er is een kleine toegangsprijs, maar het is je geld zeker waard.

2. Ga naar het park Guell

Dit is ook een ontwerp van Antoni Gaudi. Het park is erg mooi en er zijn mooie uitzichten over de stad. Het park is een unieke plek vol kleur en fantasie, met allerlei bijzondere kunstwerken en gebouwen. Er is ook een fantastisch uitzicht over de stad vanaf het park.

Er is geen toegangsprijs, dus je kunt gewoon vrij wandelen en alles bekijken. Denk aan een goed fototoestel, dit zijn straks de foto’s die in je woonkamer komen te hangen 😉

3. Breng een bezoek aan de gotische kathedraal

De gotische kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona. De kathedraal is heel indrukwekkend en het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

De gotische kathedraal in Barcelona is elke dag open, maar de openingstijden verschillen nog wel eens. Google even als je in Barcelona bent voor de juiste openingstijden.

4. Ga naar het strand

Als je in Barcelona bent, moet je ook het strand Barceloneta bezoeken. Het water is meestal erg rustig, dus het is een goede plek om te ontspannen. Zeker als je op het fijne zandstrand gaat liggen.

Uniek, want het ene moment ben je nog aan het shoppen en het andere moment lig je te relaxen aan de Middellandse Zee. Het strand is erg populair bij toeristen, maar het is ook een geweldige plek om de locals te ontmoeten en een beetje van de sfeer van Barcelona te proeven.

Er zijn ook veel leuke bars en restaurants in de buurt van het strand, dus je kunt genieten van een drankje of een hapje terwijl je het uitzicht bewondert.

5. Proef de Spaanse keuken

Spanje heeft een heerlijke keuken en je kunt veel verschillende gerechten uitproberen. Er zijn veel restaurants die Spaanse gerechten serveren. Als je een beetje avontuurlijk bent, kun je ook proberen paella of churros te maken.

6. Bezoek het Picasso Museum

Een bezoek aan het Picasso Museum is een must als je in Barcelona bent. Het museum toont een fantastische collectie werken van de beroemde kunstenaar Pablo Picasso.

Waaronder zijn bekende schilderijen van de Spaanse stad. Het museum is erg interessant en leerzaam, en het is een geweldige plek om wat kunst te bekijken. De liefhebber kan hier uren door brengen.

7. Slenter door de Ciutat Vella

De Ciutat Vella is de oude stad van Barcelona, en het is een geweldige plek om een ​​dag door te brengen. Er zijn allerlei bijzondere bezienswaardigheden in deze wijk, zoals de kathedraal van Barcelona en het gebouw van de Generalitat.

Er zijn ook veel kleine straatjes met winkels en restaurants, en het is een geweldige plek om wat van de unieke sfeer van Barcelona op te snuiven.

8. Bezoek het MNAC

Het MNAC is het Nationaal Museum van Catalaans Kunstgeschiedenis, en het is een van de beste musea in Barcelona. Het museum toont een fantastische collectie kunstwerken uit de middeleeuwen tot aan de twintigste eeuw, en er is ook een mooie tuin met uitzicht over de stad. Het museum is erg interessant en leerzaam.

Het museum is een van de meest mooie activiteiten om te doen in Barcelona. Met een fantastische collectie kunstwerken uit de middeleeuwen tot aan de twintigste eeuw. Bezoekers kunnen ook genieten van de mooie tuin met uitzicht over de stad.