Een nieuwe keuken uitzoeken met een showroom aan huis

Een nieuwe keuken uitzoeken met een showroom aan huis

Een nieuwe keuken is een dure aankoop. Vaak ben je voor een keuken wel een paar duizend euro kwijt, gemiddeld zelfs zo'n 7.000 euro. Je wilt daarom zeker weten dat jouw keuken naar wens is en goed past bij de rest van je woning. Hoe kun je nou het beste een nieuwe keuken uitzoeken? Kies je voor het bekende showroom in de buurt of kies je voor een showroom aan huis? In dit artikel leggen we uit wat het verschil is en wat de voor- en nadelen zijn.

Nieuwe keuken kopen

Een showroom bezoeken is natuurlijk nog steeds een goede optie als je nieuwe keuken uit wil zoeken. Je kunt hier rustig doorheen lopen en alle mogelijkheden bekijken. Je kan natuurlijk ook zelf alle mogelijke keukens bekijken op een website als je niet direct naar de showroom kunt gaan. Maar door persoonlijk contact en advies van een specialist heb je meer zekerheid. Daarom kiezen veel mensen voor een showroom aan huis. Je bent hierdoor meestal wat meer geld kwijt, maar je weet je weet zo zeker dat jouw keuken naar wens is.

Showroom aan huis

Een nieuwe trend is een keukenshowroom aan huis concept. Hierbij komt een specialist bij je thuis langs om jouw keuken samen met jou uit te zoeken. Je kan natuurlijk niet alle modellen en materialen mee nemen, maar de showroom aan huis biedt wel een goede selectie. Je krijgt advies en ervaring van een specialist die fysiek in je keuken staat. Hierdoor kan hij nog beter meedenken over jouw keuken. Via een computer kunnen er 3D-modellen worden gemaakt van jouw keuken, waarbij je zelf kunt meekijken en gewenste verandering kunt doorgeven. Je kunt jouw keuken zo helemaal gezamenlijk samenstellen aan huis.

Tegenwoordig kun je het 3D-model van jouw keuken soms zelfs bekijken via Virtual Reality. Je kunt zo met een VR-bril rondlopen in jouw toekomstige keuken om een beeld te krijgen van hoe deze eruit gaan komen te zien.

Samenvattend is het kopen van een nieuwe keuken een dure aankoop. Maar als je voor een showroom aan huis kiest, kun je meer zekerheid krijgen dat jouw keuken een geslaagde aankoop zal zijn.