Garagedeuren van Hörmann, wat zijn de opties?

Garagedeuren van Hörmann, wat zijn de opties?

Op het gebied van garagedeuren is Hörmann al jarenlang een topmerk. Dit Duitse merk verkoopt alle soorten garagedeuren, van traditionele kanteldeuren tot en met de populaire openslaande garagedeuren. In dit blog artikel bespreken we alle soorten garagedeuren van Hörmann, zodat je voor jezelf een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en tot de juiste aankoopbeslissing komt.

Hörmann kanteldeuren

Hörmann kanteldeuren worden ook wel de klassiekers onder de garagedeur genoemd. Dat komt doordat vroeger een kanteldeur de standaard garagedeur was die werd toegepast bij nieuwbouwgarages.

Het kenmerkende van kanteldeuren is dat het deurblad uit één geheel bestaat dat tijdens het openen wordt gekanteld. Dit kantelen maakt dat je zowel voor als in de garage ruimte vrij moet houden zodat het deurblad kan bewegen.

Kanteldeuren zijn degelijke deuren die jarenlang mee gaan, maar ze zijn zeker niet altijd de beste optie als het om garagedeuren gaat. Doordat de deur veel ruimte nodig heeft is een kanteldeur bijvoorbeeld niet een goede keuze als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken. In dat geval kun je beter voor een ander type garagedeur kiezen, bijvoorbeeld een roldeur.

Hörmann roldeuren

Hörmann roldeuren zijn opgebouwd uit smalle deurpanelen die horizontaal boven elkaar worden geplaatst. Boven de garage wordt een opbergbox gemonteerd waarin de deurpanelen opgerold kunnen worden.

Het grote voordeel van een roldeur is dat je nauwelijks ruimteverlies hebt in de garage, waardoor het de ideale garagedeur is als je de garage als opslagplaats wilt gaan gebruiken. Bovendien zijn roldeuren ook een verstandige keuze als je geen oprit hebt. Je kunt immers niet een voorbijganger raken met de garagedeur, zoals bij kanteldeuren wel het geval is.

Hörmann sectionaaldeuren

Hörmann sectionaaldeuren zijn opgebouwd uit goed geïsoleerde deurpanelen die horizontaal boven elkaar worden geplaatst. De deurpanelen zijn breder dan bij roldeuren het geval is waardoor ze niet opgerold kunnen worden, maar boven het plafond van de garage geplaatst worden als je de deur opent.

Sectionaaldeuren zien er bijzonder strak uit. Dat komt mede doordat ze geen handvat aan de buitenzijde hebben. Een sectionaaldeur is standaard elektrisch bedienbaar, wat het gebruiksgemak vergroot.

Hörmann openslaande garagedeuren

Omdat steeds meer mensen de garage niet meer als parkeerplaats gebruiken, zie je dat er steeds meer openslaande garagedeuren worden verkocht. Openslaande garagedeuren van Hörmann zijn goed geïsoleerd, voorzien van sterke sloten en leverbaar in diverse patronen en kleuren.

Openslaande garagedeuren zijn bovendien het enige type garagedeur waarbij er ramen in het deurblad geplaatst kunnen worden. Daarmee zijn het de ideale deuren voor als je de garage als kantoorruimte of praktijkruimte gebruikt.

Bekijk alle garagedeuren

Heb je er behoefte aan om alles nog eens rustig na te lezen? Bekijk dan alle garagedeuren die te koop zijn, inclusief hun voor- en nadelen.