Goedkoop villa's boeken? 5 tips bij het vinden van de beste deal

Goedkoop villa's boeken? 5 tips bij het vinden van de beste deal

Wanneer je op vakantie gaat, wil je het liefst helemaal ontspannen en genieten van zoveel mogelijk luxe. Een villa huren Ardennen maakt dat mogelijk: er is lekker veel ruimte, er zijn allerlei wellness faciliteiten en genoeg privacy voor iedereen. Maar een villa huren, is dat niet heel duur? Dat hoeft gelukkig niet! Met deze tips vind je de beste deals voor jouw vakantie villa!

Boek je vakantiehuis last minute

Wanneer je maanden van tevoren je vakantie boekt, weet je zeker dat je meer betaalt dan wanneer je dit op het laatste moment doet. Huur je je vakantiehuis last minute, oftewel een paar weken tot dagen voor vertrek, dan is dat vaak een stuk voordeliger. De reden is dat de aanbieder verzekerd wilt zijn dat het huis verhuurd raakt. Een win-win situatie dus, als jij van die deal gebruik maakt.

Kijk en vergelijk

In de Ardennen worden heel wat prachtige, luxe vakantievilla’s aangeboden. Met zo’n groot aanbod is er vaak ook veel verschil in prijs. Zorg dus dat je een goed overzicht hebt van alle villa’s die te huur zijn in de periode dat jij op vakantie wilt, en vergelijk de prijzen van de vakantiehuizen die passen bij jouw wensen.

Wees flexibel

Wil je goedkoop een villa huren, wees dan ook flexibel in je keuze. Heb je een villa met zwembad, jacuzzi en sauna gevonden en is deze een stuk duurder dan een vergelijkbaar vakantiehuis, maar mis je daar een van die drie wellnessfaciliteiten? Vraag je dan af of het gemis van die sauna, jacuzzi of het zwembad de prijs waard is.

Check de omgeving

Kijk niet alleen naar de prijzen van de villa’s, maar check ook of de omgeving van de vakantiebestemming een beetje te betalen is. Sommige streken zijn nou eenmaal wat duurder om te vertoeven dan andere. Wanneer je hier rekening mee houdt, kom je niet voor vervelende verrassingen te staan tijdens je vakantie. En wellicht kun je je in een goedkopere omgeving wel een wat duurdere vakantievilla veroorloven.

Ga op groepsvakantie

Veel villa’s zijn ontzettend groot en hebben dan ook plaats voor meerdere personen. Misschien vind je het wel leuk om je villa te delen met vrienden of familie. Dat is niet alleen hartstikke gezellig, maar het betekent ook nog eens dat je de kosten van het verblijf en misschien ook wel de reiskosten kunt delen.