Hoe kun je veilig scheren met een scheermesje?

Hoe kun je veilig scheren met een scheermesje?

Wil je jouw gezicht, hoofd of lichaam scheren? Dan heb je tegenwoordig veel manieren waarop je dit kunt doen. Zo heb je trimmers, scheerapparaten en scheermessen. Wil je voor het scheren gewoon een scheermesje gebruiken, maar weet je niet hoe dit precies werkt? In dit artikel lees je alles over scheren en welke manieren het beste werken. Ook leggen de uit hoe je veilig kunt scheren met een scheermesje, zonder dat je hierdoor wondjes of huidirritatie krijgt.

Manieren om te scheren

Scheren kun je tegenwoordig om verschillende manieren doen. Zo heb je verschillende soorten scheerapparaten, waaronder trimmers en groomers. Vroeger was het vooral gebruikelijk om met een scheermesje je gezicht of lichaam te scheren, maar tegenwoordig zijn er steeds meer mannen die voor andere opties kiezen. Het nadeel van veel scheerapparaten is dat zelfs met de beste baadtrimmers, je vaak nog veel kleine haartjes blijft zien.

Wil je je lichaam scheren? Bijvoorbeeld je armen of benen? Dan is het niet zo erg als er wat kleine haartjes te zien blijven. Hiervoor kun je online één van de best bodygroomers uitzoeken. Als je je gezicht of hoofd gaat scheren, is dit misschien niet wenselijk. Een scheermesje is in dit geval effectiever, maar scheren met een scheermesje kan ook gevaarlijker zijn. Je kunt namelijk gemakkelijk in je huid snijden of huidirritatie krijgen. Daarom is het belangrijk om goed te weten hoe je veilig moet scheren met een scheermesje.

Hoe moet je scheren met een scheermes?

Voor het scheren met een scheermesje is wel wat oefening nodig, maar je kunt hiermee wel de meest precieze resultaten bereiken. Er zijn twee manieren waarop je kunt scheren met een scheermesje: nat of droog. Nat scheren is de meest populaire manier, omdat dit minder schadelijk is voor de huid. Bij nat scheren gebruik je een scheerschuim of -gel, waardoor je huid beschermd wordt en het mesje makkelijker over je huid glijdt. Droog scheren is sneller, maar kan wel schadelijk zijn voor je huid. Bij droog scheren gebruik je geen scheerschuim of -gel, waardoor je huid kwetsbaarder is en er sneller irritatie kan optreden.

Probeer bij het scheren altijd de juiste richting in te scheren, met diagonale bewegingen tegen de haren in. Zet niet te veel kracht met het mesje, maar zorg wel dat je hand voldoende grip heeft en niet vochtig of glad is, anders kun je misschien uitschieten.