Hoe kun je vliegen naar Granada?

Hoe kun je vliegen naar Granada?

Wil je graag naar Granada vliegen? Dan is het belangrijk om eerst te weten waar het vliegveld ligt. Er zijn verschillende opties om te met het vliegtuig naar Granada te gaan. Je kunt ervoor kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. In dit blog lees je alles over de mogelijkheden als het gaat om vliegen naar de Spaanse stad Granada.

Vakanties in Granada

Granada is een prachtige stad voor stedentrips en zonvakanties. Maar je kunt ook een mooie rondreis boeken in de buurt van de stad. Je kunt dan tussenstops maken bij mooie witte dorpen in de buurt. Als je vliegt vanaf Málaga, kun je ook eerst deze stad bezoeken en met de auto vertrekken naar Granada. Vlakbij Granada heb je ook het prachtige Sierra Nevada gebergte, waar je kunt wandelen, wielrennen of kunt genieten van de natuur. In het Sierra Nevada kun je zelfs ook wintersporten.

Vliegen vanuit Nederland

Wil je een stedentrip boeken naar Granada, of een rondreis in de buurt plannen? Dan kun je vanuit Nederland op het vliegtuig stappen naar deze stad in Andalusië. Je vliegt dan vanuit Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam naar het vliegveld Málaga. Dit vliegveld ligt ongeveer 100 kilometer van Granada. Het is namelijk niet altijd mogelijk om met het vliegtuig rechtstreeks naar Granada te vliegen.

Je moet dus meestal een tussenstop maken op het vliegveld van Málaga, maar dit kan ook soms via de vliegvelden van Barcelona of Madrid. Wil je wel rechtstreeks proberen te vliegen? Dan kun je ook eens kijken bij de vliegvelden over de grens. Zo kun je in Duitsland vliegen vanaf de luchthavens van Keulen of Frankfurt. Houd er dan wel rekening mee dat je een retourticket moet boeken, en niet alleen een enkeltje Granada.

Als je vliegt vanuit Amsterdam, kun je bijvoorbeeld met KLM of Iberia naar het vliegveld Málaga vliegen. Dit duurt ongeveer drie uur en 45 minuten. Wil je liever met Iberia vliegen? Dan kun je ook vliegen vanuit Brussel of Düsseldorf. Je bent dan een paar uur onderweg, maar dit is het wel waard als je in Granada aankomt. Er zijn dus genoeg opties om naar dit vliegveld te vliegen, dus je kunt zelf kiezen wat het beste voor je is.