Hoe maak je verhuizen leuk?

Hoe maak je verhuizen leuk?

Veel mensen hebben een hekel aan verhuizen. Het levert ze vooraf heel veel stress op en ook tijdens de verhuisdag zelf, zie je vaak niemand genieten. Dat is zonde! Verhuizen is normaal gesproken juist iets positiefs. Denk hierbij aan het verhuizen van een kleine woning naar een grotere, dat is iets om naar uit te kijken. Ook als je gaat samenwonen en de één trekt bij de ander in, zou de verhuisdag een feestdag moeten zijn. Hoe je verhuizen dan wel leuk kan maken? Wij hebben een aantal goede tips voor je!

Maak een verhuisplan

Een verhuisplan brengt rust tijdens een verhuizing. In dit plan kun je bijvoorbeeld meenemen hoeveel spullen je moet gaan verhuizen, hoe deze beschermd moeten worden en hoeveel mensen je voor de verhuizing nodig denkt te hebben. Het is ook verstandig om in dit plan mee te nemen, hoeveel tijd je denkt kwijt te zijn om de verhuizing te kunnen doen. Door een tijdsplan te maken kun je de werkzaamheden wegzetten in een tijdlijn, dit brengt ook altijd veel rust. Neem hierin ook pauzes mee, drink lekker koffie samen en bestel lekkere broodjes voor de lunch. Je zult merken dat een goed verhuisplan de verhuizing een stuk relaxter en dus leuker maakt. Nog een extra tip; zorg er ook voor dat je de administratieve zaken ruim voor de verhuizing regelt. Denk hierbij aan het opzeggen van je oude postadres en bijvoorbeeld de inschrijving in een nieuwe gemeente. Neem dit ook mee in je verhuisplan, dan vergeet je het zeker niet!

Sla spullen extern op

Ga je samenwonen met je partner? Dan heb je waarschijnlijk straks het één en ander dubbel. Denk hierbij aan meubilair, maar ook bijvoorbeeld aan huisraad. Je kunt ervoor kiezen om een deel van jullie gezamenlijke spullen, extern op te slaan. Verkopen of weggooien kan ook, maar daar krijgen mensen vaak achteraf spijt van. Bijvoorbeeld als de relatie overgaat en er weer spullen nodig zijn, of omdat bepaalde spullen te snel en te goedkoop zijn verkocht. Woon je in Zuid-Holland? Kies dan voor Berkel en Rodenrijs, hier kun je rekenen op voordelige en veilige opslag. Ideaal toch?