Hoe verloopt het proces van het maken van een webshop?

Hoe verloopt het proces van het maken van een webshop?

Heb je interesse om een webshop te starten? Naast je fysieke winkel, of wil je helemaal gaan voor een online shop? Uitbesteden van het maken van een webshop is hierbij een verstandige keuze, hierbij laat je het aan een professional over die ervaring heeft op dit gebied. Heb jij straks een professionele webshop staan, dan zul je merken dat dit een prima investering is waar je lang plezier van zult hebben. Nieuwsgierig hoe het proces verloopt van het maken van een webshop? Hieronder hebben we de belangrijkste stappen voor je in kaart gebracht. Lees je mee?

Functioneel ontwerp maken

Bij de eerste stap wordt er een ontwerp gemaakt van de webshop, waarbij er gekeken wordt naar de functionaliteit. Wat moet de webshop kunnen? Producten tonen? Sorteren op merk? Hoe moet er afgerekend kunnen worden? Hoeveel pagina’s moet de webshop bevatten? Zie het als een bouwtekening van een huis, hierin wordt alles beschreven hoe het eruit moet komen te zien.

Maken van grafisch ontwerp

Een webshop laten maken draait niet alleen om techniek, maar ook om creativiteit. Hoe moet de webshop er grafisch uit komen te zien? Welke kleuren passen er het beste bij jouw onderneming en branche? Heb je een digitaal restaurant waarbij klanten in je webshop maaltijden kunnen bestellen? Dan zou de kleur rood hier nog weleens goed bij kunnen passen, dit werkt namelijk eetlust opwekkend. Verkoop je kantoorartikelen? De kleur blauw past goed bij accountants en administratieve medewerkers! Naast kleurgebruik wordt er in deze fase ook gekeken naar bijvoorbeeld het gebruik van lettertypes en fotomateriaal.

Technisch realiseren van de webshop

Als de ontwerpen klaar zijn, kan er gebouwd gaan worden. Hierbij worden de ontwerpen omgezet naar de daadwerkelijke webshop. Als deze fase gereed is, is jouw webshop klaar en kan deze getest worden. Dit testen is een belangrijk onderdeel; werkt alles zoals het is bedacht? Kunnen bezoekers snel en gemakkelijk iets bij je kopen? Kunnen ze afrekenen zonder problemen? Worden de statistieken goed bewaard? Als alle testen positief zijn afgesloten, kan de webshop live worden gezet en kan de champagne worden ontkurkt. Kies jij ook voor het laten maken van je webshop?