Kartonnen pallets, ze worden steeds populairder

Kartonnen pallets, ze worden steeds populairder

Kartonnen pallets zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit komt met name door het duurzame aspect van deze pallets. Belangrijk is hierbij wel om te vermelden dat dit soort pallets zijn ontworpen voor lichte ladingen. Hierdoor zijn ze ook ook één van de goedkoopste types van pallets, dit komt zogezegd door het goedkope materiaal. Zij zijn zeer recycleerbaar en afscheidbaar waardoor ze goed voor het milieu zijn. Wanneer u een palletstelling gebruikt, houdt dan rekening met 

een zeer korte levenscyclus van deze pallets omdat zij slechts één keer kunnen worden gebruikt. Een ander soort pallet om te bekijken is de omkeerbare pallet. Deze pallets maken laad werkzaamheden mogelijk die zowel van boven als van onderen zijn, waarbij beide zijden identiek en homogeen zijn. Er zijn ook gesloten pallets, deze worden vlakke pallets genoemd. Dit soort pallets heeft maar één kant die beladen kan worden en wordt gesloten door een gladde lat die één van de ruggen bedekt.

Industriële rekken

Er zijn verschillende soorten industriële machines zoals oogstmachines, wielladers, bulldozers, vrachtwagens e.t.c. Deze machines rijden zichzelf voort op banden. Als men alleen al naar de banden van deze machines kijkt, kan men zien dat ze een stevig bandenstelling nodig hebben voor de opslag. Een bandenstelling kan goed worden aangepast aan zware apparatuur bedoeld voor de industrie te weerstaan. De meeste bandenstellingen worden beschikbaar gesteld in een magazijn dat ruimtebesparing mogelijk maakt. Een ander type rek is een militair. Ze zijn voornamelijk ontworpen voor het beheren van banden bedoeld voor militaire voertuigen. Militaire rekken zijn gemakkelijk te onderscheiden van de reguliere versies.

Rekken voor vrachtwagenbanden

Deze type rekken worden hoofdzakelijk gebruikt voor het opslaan van zware vrachtwagenbanden in een verticale of gelijnde stapel. Deze bandenstellingen vermijden wrijving tussen banden in tegenstelling tot andere opslag rekken. Deze soorten banden ook helpen om de temperatuur en druk stijging die kunnen optreden verminderen. Bandenrekken kunnen daadwerkelijk worden aangepast in verschillende kwaliteiten, gewicht en verschillende maten.  Er zijn verschillende draagbare vrachtwagen bandenrekken die zorgen voor een uniforme verdeling. Band rekken zijn meestal gemaakt met staal en rigoureuze stalen platen. Band rek kan zeer lang duren voor jaren.