Rondreis maken in Puglia

Rondreis maken in Puglia

Wanneer je op vakantie gaat naar Italië kies dan eens voor de regio Puglia. Hier kan je als toerist zeker gaan genieten van al het moois!

Geschiedenis Puglia

De eerste mensen trokken rond 3000 voor Christus naar Puglia. Deze regio ligt in het zuiden van Italië. Na de val van het Romeins rijk werd de regio een stuk minder belangrijk en daardoor beleefde hun een sombere tijd. Puglia werd dan ook vaak aangevallen door volkeren zoals Franken, Lombarden en Arabieren. Nadat het een stuk beter ging met Puglia kreeg het te maken met de pest, malaria en de zwarte dood. Hierdoor kreeg Puglia te maken met veel armoede.De bevolking kon niet goed rondkomen terwijl de grondbezitters meer dan voldoende geld hadden. Aan het begin van de 20ste eeuw werd Puglia dan ook gezien als arme streek. Tegenwoordig is dit ook wel aan het verbeteren door het opkomende toerisme. 

Rondreis Puglia

Wanneer je een liefhebber bent van het maken van een rondreis dan is het zeker een idee om eens naar Puglia te gaan. Wanneer je kiest voor een rondreis Puglia zul je zien dat je enorm veel mooie plekken tegenkomt. Wanneer je begint aan deze rondreis begin je waarschijnlijk in Bari. Vanuit Amsterdam kan je namelijk rechtstreeks naar Bari vliegen. Huur hier een auto en kijk waar je naar toe wilt gaan. 

Otranto, het mooiste dorpje van Italië

Wanneer je een liefhebber bent van dorpjes, dan kun je in de regio Puglia goed gaan bezoeken. Hier tref je namelijk meerdere dorpjes. En van de dorpjes waar je zeker eens naar toe gaat is zeker Otranto. Dit dorpje staat bekend als een van de meest mooiste dorpen van Italië. Hier kan je dan ook gaan genieten van een echt lekker vakantie leven. De regio Puglia ligt aan de zuidkust van Puglia de oversteek naar Albanië en Griekenland is dan ook zo gemaakt. Geniet van de rust en de heerlijke stranden die liggen rondom dit dorpje. Wanneer je een rondreis gaat maken ga dan ook een naar het dorpje Lecce. Deze stad is super populair bij verschillende mensen. Dit komt door de populariteit en de unieke ligging.