Waarom moet jij een elektrische heftruck hebben?

Waarom moet jij een elektrische heftruck hebben?

Een elektrische heftruck kan het leven op de werkvloer een stuk makkelijker en lichter maken. Je kan makkelijk artikelen en pallets verplaatsen en ook het laden en lossen gaat sneller wanneer je een heftruck hebt die je kunt gebruiken. Wanneer je Elektrische heftruck gaat vergelijken met een heftruck die een verbrandingsmotor heeft is het in aanschaf iets prijziger maar je bespaard elk jaar op de overige kosten waardoor het zeker een overweging waard is.

Wanneer kun je kiezen voor een elektrische heftruck?

Wanneer je een magazijn hebt binnen je bedrijf kan het erg handig zijn om een heftruck aan te schaffen. Wanneer je niet zo’n groot magazijn hebt kun je gaan voor een 3-wiel machine waardoor je makkelijk en snel kunt draaien in krappe smalle gangen. Ook wanneer je veel op de bouw bezig bent is het goed om eens aan een vorkheftruck te denken. Sommige machines zijn gebouwd om op ruwe terreinen te rijden dus dat is ook zeker een optie dan.

Wat is de beste elektrische heftruck voor jouw situatie?

Zoals hierboven al even benoemd heb je dus een 3-wiel heftruck die vooral geschikt is wanneer je veel in kleinere ruimtes werkzaam bent. Deze machine is compact en heeft ook een kleinere draaicirkel. Daarnaast heb je natuurlijk de 4- wiel heftruck en deze is vooral krachtiger en is beter wanneer je buiten en binnen werkt met je heftruck. Naast het aantal wielen zit er ook nog een verschil in de aandrijving. Je kunt gaan voor een voorwiel aandrijving wat betekent dat de heftruck sterker is met meer kracht dan wanneer je een heftruck koopt die een achterwiel aandrijving hebben. Deze zijn vaak compacter en gebruiksvriendelijker.

Vraag advies

Wil je een elektrische heftruck kopen? Vraag vooral om advies bij het bedrijf waar je hem wil kopen zodat je het beste advies en de juiste informatie krijgt voordat je daadwerkelijk over gaat op de aankoop van deze machine. Het is een grote investering dus je wil wel zo volledig mogelijk geadviseerd zijn en de juiste heftruck aankopen voor de situatie waar je in zit met je bedrijf.