Welke bezienswaardigheden in Toscane mag je echt niet missen?

Welke bezienswaardigheden in Toscane mag je echt niet missen?

Toscane is een betoverend mooie regio van Italië waar je prachtige landschappen hebt en schitterende steden kunt bewonderen. Het heerlijke klimaat, fantastisch eten en aardige lokale bewoners, maken Toscane tot een populaire vakantiebestemming. Ook voor liefhebbers van historie, cultuur en prachtige gebouwen is Toscane echt het paradijs. Heb jij plannen om naar Toscane op vakantie te gaan? Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Pisa

Natuurlijk staat Pisa bekend om zijn scheve toren. Maar dit is slechts één bezienswaardigheid die deze prachtige stad te bieden heeft. Je vindt hier namelijk ook prachtige kerken, bruggen en pleinen. Op het Piazza del Duomo vind je een schitterende kathedraal die je echt even moet bezoeken. Hou je van lekker eten en drinken? Breng dan zeker een bezoek aan Piazza Dante, hier vind je typische Italiaanse restaurantjes en barretjes waar je heerlijk van zult genieten. Hou je van luxe winkelen? Loop dan eens door de winkelstraat Via Santa Maria. Dat wordt genieten!

Lucca

Lucca is het paradijs voor de liefhebber van oude gebouwen en cultuur. Wandel door deze stad en je weet niet wat je meemaakt; overal waar je kijkt zijn hier historische panden te zien. Wat te denken van de Duomo di San Martino? Zeer de moeite waard om te bezoeken! Breng ook een bezoek aan de uitkijktoren van Lucca, ofwel de Torre Guinigi, vanaf het hoogste punt heb je hier een schitterend uitzicht over de stad. Hou je wel van het bezoeken van musea? Ga dan naar het kunstmuseum Pinacoteca!

Siena

Dol op het echte Italiaanse leven? Breng dan een bezoek aan Siena. Een heerlijke stad om wandelend te verkennen. Ga lekker eten in een Italiaans restaurant in de binnenstad en bestel een typisch gerecht uit de regio van Siena. Siena is ook beroemd geworden, vanwege zijn unieke universiteit, dit pand is gebouwd in 1240 en is zeker een bezoekje waard. Naast deze universiteit zijn ook de San Domenico, de kathedraal van Siena en het Palazzo Publico echt de moeite waard om te bezichtigen.

Florence

Natuurlijk mag een bezoek aan Florence niet ontbreken als je in Toscane bent. Deze stokoude en historische stad herbergt talloze oude gebouwen die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezichtigen. Je vindt in Florence eigenlijk alles; waaronder historie, cultuur en architectuur. Maar ook kun je er bijvoorbeeld heerlijk eten en genieten van kunst. Breng zeker een bezoek aan het Santa Croce, de Dom van Florence en het Palazzo Pitti. Dat wordt genieten in Toscane!