Welke software is ideaal voor jouw projectplanning?

Welke software is ideaal voor jouw projectplanning?

Het plannen en beheersbaar houden van een project is cruciaal om deze tot een goed einde te brengen. Een grove planning op een kladje lijkt soms aantrekkelijk, maar levert gaandeweg problemen op. Je zou ook kunnen kiezen voor een projectplanning in Excel. Dit is verleidelijk, omdat veel mensen Excel standaard op hun computer hebben staan en veel ermee kunnen werken. Ook Excel heeft echter zijn beperkingen, zeker als projectplanningen complexer worden en er meer mensen bij betrokken zijn. Prinzi is de ideale software voor softwareplanning. Gebruik jij het al?

Excel

Als je een project gaat opstarten, is Excel hiervoor een verleidelijk programma. Zeker met kleine projecten kun je best goed uit de voeten met dit programma wat onderdeel uitmaakt van Microsoft Office. Een projectplanning voor kleine projecten, is in Excel goed te doen. Je kunt bijvoorbeeld informatie kopiëren en plakken vanuit andere Officeprogramma’s. Echter, als het aankomt op beheersbaarheid en flexibiliteit in een later stadium van het project, is het maken van projectplanningen in Excel echter een stuk lastiger. Als je hier in een te laat stadium achter komt, kan dit leiden tot heel veel extra werk, plus het project zelf kan hier schade van ondervinden in de vorm van vertraging of onnodige kosten. Denk daarom vooraf goed over de software die je wilt gaan gebruiken, wat je hiermee moet kunnen en hoe anderen hier ook eenvoudig mee kunnen werken.

Prinzi

In deze tijd waarin online werken de standaard is en we bestanden real time willen delen, is Prinzi het ideale softwareprogramma jouw project planning. De software is eenvoudig, het werkt prettig en is flexibel. Bovendien kun je binnen één omgeving werken aan meerdere projecten. Dat is ideaal voor medewerkers die gelijktijdig aan meerdere projecten werken, projecten die elkaar misschien ook nog eens overlappen. Je hoeft bij Prinzi geen aparte documenten op te slaan en naast elkaar te gebruiken, met alle foutkansen van dien. Prinzi is eenvoudig, multifunctioneel en je kunt er online prima mee werken. En niet alleen jij, ook andere werknemers kunnen online projectplanningen benaderen. Hierdoor heb je grip op je project, hou je overzicht en werk je een stuk plezieriger. Stap jij ook over op Prinzi?