Welke soorten sneakersokken kun je dragen?

Welke soorten sneakersokken kun je dragen?

De sneakersok is niet meer weg te denken en dat is niet zo gek. Het leek even heel hip om geen sokken in je trendy schoenen te dragen, maar daar wordt uiteindelijk niemand vrolijk van. De sneakersok is een onmisbaar kledingstuk geworden.

Sneakersokken en blote voeten

Zeker in de zomer wil je geen hoge, warme sokken dragen. Ten eerste zit dat veel te warm om de enkels en ten tweede staan gewone sokken niet bij een bepaalde outfit. Maar degenen die het weleens gedaan hebben, zijn er snel op teruggekomen: blote voeten in sneakers of bootschoenen of aanverwanten. Je voeten èn je schoenen gaan er ontzettend van stinken. Het zit ook niet lekker, het stiksel van de schoen schuurt tegen je huid en dat gaat op den duur irriteren.

Zie daar de ultieme oplossing: de sneakersokken. De sokken nemen het zweet op waardoor het een stuk minder gaat ruiken en ze voelen prettig aan je voeten. Plus dat het eruitziet alsof je geen sokken aan hebt en daar ging het om.

Modieuze sneakersokken?

Het feit dat je ze niet of nauwelijks ziet, maakt niet dat je niet een beetje op de kleur moet letten. Bij bepaalde schoenen kan er toch nog net een randje zichtbaar zijn en dan moet het natuurlijk wel kloppen. Toch gaat het bij sneakersokken meer om de pasvorm dan om vrolijke prints. Naadloos is zeker bij dit soort sokken een must. Ook moeten ze niet tijdens het lopen van je hiel afzakken waardoor ze onder je voet komen te zitten.

Er zijn verschillende soorten sneakersokken en het is bij aankoop handig om te kijken naar de schoenen waarin je ze wilt dragen. Zijn de schoenen wat hoger, ga dan voor een sneakersok die net over de enkel zit. Zo is ie toch onzichtbaar, maar heb je minder kans op afzakken.

Voor een heel lage schoen heb je ook lage sneakersokken of kousenvoetjes nodig. Daar is de kans op afzakken iets groter door het lopen. Lees reviews van anderen en vooral ook de beschrijving van de fabrikant over de maat en hoe de sok zit. Bij gewone sokken is het vaak niet zo erg als de sokken iets te groot zijn, maar bij sneakersokken kan iets te groot of te klein het verschil betekenen tussen supersokken of ergernis.