Welke verf kun je buiten gebruiken voor hout?

Welke verf kun je buiten gebruiken voor hout?

Wil je buiten een deel van je huis of schuur gaan verven? Of heb je houten tuinmeubelen of een schutting die je een nieuw kleurtje wilt geven? Buitenverf is hiervoor de oplossing. De verf is speciaal ontwikkeld om de buitenlucht te kunnen weerstaan. Door weer en wind zal deze verf zo goed mogelijk blijven zitten. In dit artikel vertellen we meer over buitenverf, waar je allemaal op moet letten als je hout gaat verven en welke soort verf het beste geschikt is voor jouw project.

Waar moet je op letten als je buiten gaat verven?

Als je buiten een houten deur, schutting of meubelen wilt schilderen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het verstandig om te kiezen voor verf die bestand is tegen natuurlijke krachten. Deze verf zal ervoor zorgen dat je houten objecten zo lang mogelijk mooi blijven. Ook is het belangrijk om de verf goed aan te brengen. Dit doe je door het hout eerst goed schoon te maken en vervolgens de verf in de juiste verhouding aan te brengen. Op deze manier krijg je het beste resultaat. Zijn er delen die je niet wilt schilderen? Plak deze dan goed af met tape, zodat je hier niet per ongeluk strepen of druppels aan zult brengen. Tenslotte kun je ervoor kiezen om verf met een speciale finish aan te brengen. Dit geeft je houten objecten een extra beschermingslaag en zorgt ervoor dat de verf langer mooi blijft.

Welke verf kun je het beste gebruiken?

Het is de bedoeling dat de verf erg stevig is en lang mooi zal blijven. Daarom kun je het beste kiezen voor een goed merk, zoals Sikkens verf. Kijk ook even bij de specificaties van de verschillende potten verf, zodat deze aan alle eisen voldoet. Verder moet je nog een keuze maken qua ontwerp. Welke kleur wil je het hout gaan schilderen? Wil je glanzende verf, of toch liever mat?Wil je dat de verf lange tijd mooi blijft, met een goede glans? Dan kun je kiezen voor Sikkens Rubbol XD High Gloss. Deze verf is bestendig tegen slecht weer en UV-straling. De kleur en glans zullen jarenlang van goede kwaliteit blijven.