Zin om op vakantie te gaan in de voorjaarsvakantie? Boek een last minute!

Zin om op vakantie te gaan in de voorjaarsvakantie? Boek een last minute!

Het is weer bijna tijd voor de voorjaarsvakantie! Een week waar gezinnen naar uitkijken. Misschien heb jij al plannen gemaakt voor deze vakantie, maar misschien ook wel nog niet. De voorjaarsvakantie is de perfecte gelegenheid om er even tussenuit te gaan en te genieten van quality time met je gezin, familie of vrienden. Nog niets geboekt en wel zin om erop uit te gaan tijdens de voorjaarsvakantie? Een last minute biedt mogelijkheden!

Voordelen van een last minute vakantie in Nederland 

Het kan soms lastig zijn om een geschikte en betaalbare vakantiebestemming te vinden, vooral als je pas op het laatste moment beslist om weg te gaan. Maar juist op het gebied van last minute reizen heeft Nederland veel te bieden. Zo zijn er diverse vakantieparken in ons land die prachtige accommodaties aanbieden voor een scherpe prijs. En het mooie is, je hoeft niet ver te reizen om te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft. Een last minute vakantie in Nederland is dan ook zeker een aanrader voor de voorjaarsvakantie. Allereerst is het financieel aantrekkelijk om last minute te boeken. Door op het laatste moment te beslissen bespaar je vaak flink op de kosten. Vakantieparken willen namelijk graag zo veel mogelijk gasten ontvangen, ook als ze nog niet alle huisjes bezet hebben. Dit kan zorgen voor mooie aanbiedingen en kortingen! 

Op vakantie gaan buiten de schoolvakanties om in Nederland

Lukt het jullie niet om tijdens de schoolvakanties op vakantie te gaan? Er zijn in Nederland mogelijkheden buiten de schoolvakanties om op vakantie te gaan, mits je toestemming hebt van de school. Als je bijvoorbeeld ondernemer bent en het qua inkomsten juist moet hebben van de schoolvakanties, zijn er mogelijkheden. Voorafgaand aan een vakantie buiten de schoolvakanties om, dien je wel een verlofaanvraag in te dienen bij de directeur van de school. Dit moet minimaal twee weken van tevoren gebeuren en de aanvraag moet een geldige reden bevatten. De directeur beoordeelt of het verlof toegestaan wordt en mag dit voor maximaal tien schooldagen per jaar toestaan. Houd er wel rekening mee dat deze toestemming niet vanzelfsprekend is en dat scholen ervoor kunnen kiezen om geen verlof buiten de schoolvakanties toe te staan, aangezien dit kan zorgen voor leerachterstanden.