5 leuke vakantieplekken in Nederland

5 leuke vakantieplekken in Nederland

Ook in ons eigen land zijn er genoeg leuke, originele vakantieplekken te vinden. Waar toeristen uit het buitenland vooral naar Amsterdam gaan, weet jij natuurlijk dat er in Nederland veel meer mooie plekken zijn die een vakantie waard zijn. Daarom hieronder 5 idee├źn voor als je een leuke vakantiebestemming in eigen land zoekt en tips voor een overnachting in Nederland.

1. Waterparadijs Friesland

Friesland is een echt waterparadijs. Hier vind je ontelbare meren, kanalen en rivieren. Natuurlijk moet je als je in Friesland bent een boottocht maken. Ben je lekker actief? Doe dan de Elfstedentocht per fiets. Ook zijn er in Friesland genoeg leuke stadjes en dorpjes te vinden, zoals Sneek en Harlingen. Struin door de geplaveide straatjes en geniet van de lokale lekkernijen, zoals de Friese Oranjekoek.

2. Rust en ruimte in de Achterhoek

In de Achterhoek vind je rust en ruimte. Maar dat betekent niet dat het hier saai is.  Natuurlijk kun je hier leuk wandelen en fietsen, maar er zijn ook zeker leuke stadjes en dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan Bronkhorst en Doesburg. En sla ook zeker het pittoreske boekenstadje Bredevoort niet over. Ook worden er veel leuke dingen georganiseerd, zoals boerenstreekmarkten

3. De Nederlandse kust

Natuurlijk mag de kust in Nederland niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld naar Ouddorp, waar het breedste zandstrand van Nederland te vinden is. Hier is het een stuk rustiger dan op plekken als Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal. Daar vind je juist veel meer levendigheid met veel gezellige strandtenten. Het is maar net waar jij naar op zoek bent.

4. De magie van de Waddeneilanden

De Waddeneilanden als vakantiebestemming hebben iets magisch: het is dichtbij en je bent gewoon in Nederland, maar toch voelt het als een andere wereld (tenzij je zelf op de Waddeneilanden woont natuurlijk). Elk eiland heeft ook weer een andere sfeer: zo is Texel heel levendig, terwijl je op Vlieland veel meer voor je rust komt.

5. Bourgondisch Brabant

Brabant staat natuurlijk bekend om het bourgondische. Hier zit het dus voor foodies zeker wel goed! Geniet bijvoorbeeld van een lekkere Bossche Bol van de bekende bakker Jan de Groot in Den Bosch.

Zoek je nog een mooie accommodatie in Nederland om te overnachten? Overweeg dan eens om een nieuw vakantiepark in Nederland te boeken. Zo weet je zeker dat je een lekker modern en fris huisje slaapt. Hou je juist meer rust en ruimte? In Nederland zijn ook genoeg mooie hotels in het bos te vinden!