Ga je een andere auto kopen? Hier moet je rekening mee houden

Ga je een andere auto kopen? Hier moet je rekening mee houden

Ben je helemaal niet meer tevreden over jouw huidige auto? Is jouw huidige auto mogelijk total loss verklaard? Of wil je een extra auto aanschaffen? Er zijn meer dan voldoende situaties denkbaar waarin je een nieuwe auto aan wilt schaffen.  

Als je dat gaat doen, is het advies om op meerdere aspecten te letten. Zo moet je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een geschikte auto. Waar vind je die auto? Moet je hiervoor naar een autodealer toe? Of kun je ook naar een universeel autobedrijf toe? De keuze is aan jou. Als je eenmaal de geschikte auto gevonden hebt, moet je ook met meerdere zaken rekening houden.

Verzekering

Een auto verzekeren is in ons land verplicht. Dat is althans het geval als je op de openbare weg van de auto gebruik wilt maken. Als daar sprake van is, moet je verplicht een verzekering op de auto afgesloten hebben. Voor welke verzekering je precies kiest, is volledig aan jou. Zo kun je uit meerdere dekkingen en meerdere aanvullende verzekeringen kiezen.

Wegenbelasting

Komt de auto op jouw naam te staan? Dan wordt dit ook doorgegeven aan de Belastingdienst. Vanuit de Belastingdienst ontvang je vervolgens bericht over het betalen van de wegenbelasting. Deze wegebelasting, officieel motorrijtuigenbelasting, dien je maandelijks op tijd te betalen. De hoogte van deze belasting is overigens van meerdere factoren afhankelijk, waaronder de provincie waarin je woonachtig woont.

Afleverdatum afspreken

Wil je jouw verzekering gaan regelen? Is jouw voorkeur uitgegaan naar de goedkoopste autoverzekering die je kon vinden? Of ben je juist voor een duurdere verzekering gegaan? Het is vooral van belang om de verzekering af te stemmen op jouw auto. 

Ook is het van belang om de verzekering op tijd in te laten gaan. Mede daarom is het advies om ruim van tevoren met de verkopende partij de afleverdatum af te spreken. Vanaf die datum kun je vervolgens de verzekering in laten gaan. 

Vervolgens kan het feest beginnen. Je kunt de auto op gaan halen en van jouw auto gaan genieten. Veel veilige en plezierige kilometers gewenst in ieder geval.