Hoe blijft je tafel het langste mooi?

Hoe blijft je tafel het langste mooi?

Een heerlijk feest was het gisteravond. Maar toen je vanmorgen vroeg op stond en in de woonkamer de tafel zag, schrok je je rot. De glazen hadden lelijke kringen in je houten tafelblad achter gelaten. En de vette nootjes en chipjes die per ongeluk naast het bakje op de tafel waren beland, hebben vieze vetplekken op het houten blad achtergelaten. Je probeert de vlekken nog met een vochtige doek en wat sop weg te poetsen maar het kwaad is al geschied. Je dure tafel is verpest. Jammer want dat had voorkomen kunnen worden.

Tafelzeil beschermt je tafel

Een tafel is best wel vatbaar voor beschadigingen. We zitten er namelijk best veel aan. Tijdens het ontbijt, het avondeten én alle keren tussendoor. Het zijn vaak niet alleen de kringen die natte drinkglazen en vette nootjes achterlaten, maar men kan ook per ongeluk met iets scherps over het tafelblad glijden waardoor er een kras of beschadiging ontstaat. Als je tafel je lief is zorg je dus voor tafelbescherming. Niet alleen tijdens het eten, maar bijvoorbeeld ook als de kinderen aan tafel willen spelen of kleuren. En natuurlijk ook als je visite verwacht.

Nou ben je misschien niet zo blij met het feit dat je je tafelblad eigenlijk verstopt onder een tafelkleed. Maar wees gerust. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke tafelzeilen en tafelkleden te koop, dat je dit eigenlijk meer als een pluspunt moet zien. Het maakt je woning nóg gezelliger én zorgt ervoor dat je tafel langer meegaat. Wat wil je nog meer?

Een doorzichtig tafelzeil kan je tafelblad beschermen

Vind je al die prints met bloemen, vlinders en andere motiefjes maar niks? Dan is er nog een optie! Je kunt in dat geval namelijk ook doorzichtig tafelzeil kopen. Zo blijf dus je oorspronkelijke tafelblad zichtbaar. Er zijn twee verschillende doorzichtige tafelzeilen te koop. Een dunne variant welke netjes om je tafel valt. En een dikkere variant. Die dikke variant kan niet zoals je bij het dunne zeil hebt, bij de randen omvouwen. Dat dikke zeil moet je dan ook precies op de maat van je tafelblad (laten) snijden. In principe is een dun zeil al voldoende om je tafel te beschermen.