Minder reiskosten betalen voor je vliegvakantie

Minder reiskosten betalen voor je vliegvakantie

Wil jij lekker op vakantie met het vliegtuig deze zomer? Vliegen is niet goedkoop en op de bestemming geef je ook nog veel geld uit. Wil je proberen je uitgaven zo laag mogelijk te houden, zonder dat je minder kunt doen tijdens je vakantie? Dan kun je proberen om zoveel mogelijk geld te besparen op de reis zelf. De vliegtickets bijvoorbeeld, maar ook de reis naar de luchthaven.

Goedkopere vliegtickets

Als je wilt reizen tijdens de zomermaanden, kun je dit het beste zo ver mogelijk van te voren boeken. Je betaalt dan een stuk minder geld, omdat je in aanmerking komt voor vroegboekkorting. Voor veel mensen is dit geen optie, omdat je bijvoorbeeld pas later weet wanneer je vakantie begint, of omdat je nog moet nadenken over je budget en de bestemming. In dit geval kun je er ook voor kiezen om je vakantie last-minute te boeken. Je vertrekt dan al snel, soms zelfs binnen één of twee weken. Als je een flexibel schema hebt, is een last-minute vakantie een goede manier om geld te besparen.

Reizen naar de luchthaven

Heb je vliegtickets geboekt? Dan moet je ook nog vervoer regelen naar en van het vliegveld. Heb je familie of vrienden die je kunnen afzetten? Dan is dit natuurlijk ideaal. Maar niet voor iedereen is dit een optie. Met het openbaar vervoer reizen kan lastig zijn, omdat je natuurlijk veel bagage bij je hebt. Ook wil je niet het risico lopen dat je vertraging oploopt, of dat de trein zelfs helemaal niet kan rijden. Je kunt daarom kiezen om zelf te rijden, maar je kunt ook een taxi regelen. Dit laatste is soms een betere keuze, omdat parkeren bij een vliegveld erg duur kan zijn.

Als je een taxi wilt regelen om naar de luchthaven te rijden, heb je hiervoor speciale services, zoals Taxi Rotterdam. Hier kun je gemakkelijk een retour boeken. Je wordt dan zelfs gratis opgehaald na aankomst en ook de bagage kun je gratis meenemen. Ideaal dus als je zeker wilt zijn van een prettige heen- en terugreis. Voor een scherpe prijs word je afgezet bij Schiphol, maar je kunt ook een Taxi Rotterdam Airport regelen, of reizen naar Eindhoven. Het is zelfs mogelijk om te reizen naar andere luchthavens in België of Duitsland.