Ooglaserbehandeling mogelijk?

Ooglaserbehandeling mogelijk?

Ogen laten laseren is een behandeling die steeds meer voorkomt. Het is een prima alternatief voor de bril of lenzen en het is ook nog eens hartstikke veilig. De meeste mensen kunnen zonder problemen zo'n behandeling ondergaan maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Die uitzonderingen hebben we in een overzicht gezet. Zo weet jij direct of je kans maakt op een ooglaserbehandeling of dat je naar een alternatief moet gaan zoeken. Ooglaseren is een goede manier om weer uitstekend zicht te krijgen en de ingreep is prima te ondergaan.

Geschikt voor een ooglaserbehandeling

De meeste mensen zijn geschikt om een ooglaserbehandeling te ondergaan. De basis, wat het belangrijkste is, is dat je gezond bent. Eventuele afwijkingen moeten voor een langere periode stabiel zijn. Heb je last van dunne hoornvliezen is een behandeling ook mogelijk maar worden er alternatieve technieken voorgesteld.

Wanneer niet geschikt voor een ooglaserbehandeling?

Ondanks dat de meeste dus wel geschikt zijn voor zo'n behandeling bestaat de kans altijd dat jij niet in aanmerking komt. Mensen die zich kunnen meten aan één van de onderstaande dingen komen mogelijk niet in aanmerking. Neem uiteraard altijd contact op met je oogarts voor exacte duidelijkheid.

Leeftijd lager dan 20 jaar

Ben je nog niet boven de 20 jaar, dan wordt er ook geen ooglaserbehandeling bij je uitgevoerd. Simpelweg omdat je lichamelijke ontwikkeling nog niet helemaal voltooid is wat betekent dat bij de oogafwijking ook nog veranderen kunnen plaatsvinden. Een behandeling zou dan mogelijk niet het gewenste effect hebben en mogelijk hinder veroorzaken.

Leeftijd hoger dan 40 jaar

Heb je een leeftijd hoger van 40 jaar is de kans groot dat je gezichtsvermogen achteruit gaat. Dit is een hele normale gang van zaken en hoort bij het ouder worden. Je krijgt bijvoorbeeld last van scherpstellen van dingen die dichtbij staan. De meest effectieve oplossing is vaak het gebruiken van een simpele leesbril. Deze kun je in iedere winkel kopen en kost slechts een paar euro.

Oogaandoening of ziekte

Wanneer je last hebt van één of meerdere aandoeningen kan het voorkomen dat je niet in aanmerking komt om je ogen te laten laseren. De oogarts zal dit uitgebreid met je bespreken. Als je lijdt aan de auto immuunziekte Lupus moeten we je helaas ook teleurstellen. Diabetes patiënten komen niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Heb je andere gezondheidsklachten neem dan contact op om te kijken of je geschikt bent. Dit wordt per situatie beoordeeld.