Stedentrip maken naar Brugge? Dit moet je weten.

Stedentrip maken naar Brugge? Dit moet je weten.

Tijdens een stedentrip naar Brugge staat je erg veel leuks en lekkers te wachten. Of je nu gaat varen door de grachten van Brugge of op de Belfortbrug gaat kijken. Ga ook eens langs de chocolatiers of langs het Brugsch Swaentje. Wanneer je loopt door het Belgische stadje Brugge hoor je het geluid van hoefgetrappel op de achtergrond. Een deel van deze stad is namelijk autovrij waardoor je alleen maar hoeft te letten op de paardenkoetsen die hier langsrijden, hoe heerlijk rustgevend is dat?

Een middeleeuwse stedentrip Brugge

Zin in een weekendje Middeleeuwen? Kijkt dan eens naar de hoofdstad van West-Vlaanderen: Brugge. Deze prachtige stad heeft het middeleeuwse uiterlijk geprobeerd zo goed mogelijk intact te houden en dat is gelukt ook! Het is ook niet voor niets dat deze stad op de Werelderfgoedlijst staat. Slenter lekker door de straten van Brugge en vaar in een rondvaartboot door de vele grachten van Brugge heen. Vaar langs de huizen met glas-in-lood ramen, trapgevels en de vismarkt.

Het kloppende hart van Brugge

Wanneer je een weekendje Brugge boekt dan heb je de brede keuze uit hotels. Ze liggen dan ook allemaal op loopafstand van de grote markt. Neem dan ook eens een kijkje op het plein bij de standbeelden waar volkshelden Jan Breydel en Pieter Coninck staat. Ook de hoge toren Belfort zou opvallen. Deze is namelijk wel 83 meter hoog! Bestel onder aan deze toren een lekker echt Belgisch frietje bij een van de twee Belgische frietkotten.

De vele chocolatiers van Brugge

Er is dus echt genoeg te doen in Brugge. Wist je dat België bekend staat om haar heerlijke verse wafels en chocolade? Er staan dan ook meer dan 50 chocolatiers in Brugge met ieder hun eigen Belgische chocolade. Elke Belgische stad heeft trouwens zijn eigen chocolade. Die van Brugge heet het Brugsche Swaentje en is zeker niet te missen in de chocolaterieën. Zoals de naam al zegt, kun je al begrijpen dat de chocola de vorm van een zwaan heeft. Probeer dit dus ook zeker wanneer je in het prachtige Brugge bent op een van de heerlijke terrasjes die in deze stad ook zeker te vinden zijn.