Thuiswerken? Zo creëer je een fijne werkplek

Thuiswerken? Zo creëer je een fijne werkplek

Door de maatregelen tegen corona van de afgelopen jaren zijn veel meer mensen thuis gaan werken. Hierdoor zijn veel bedrijven tot de conclusie gekomen dat thuiswerken in veel gevallen een stuk effectiever en goedkoper is. Ook dit jaar zijn er daarom veel Nederlanders die thuis aan het werk zijn. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook steeds meer zzp'ers die thuis een werkplek hebben.

Wil jij ook thuis gaan werken, of doe je dit al? Dan is het verstandig om een mooie, productieve werkplek in te richten voor jezelf. In dit artikel lees je een aantal goede tips waarop je dit kunt doen.

Kleuren en licht

Als je productief wilt zijn in je eigen huis, is het belangrijk om na te denken over de kamer waarin je gaat werken. Ons lichaam zorgt ervoor dat we wakker worden en meer energie krijgen door zonlicht. Om dit zo goed mogelijk na te bootsen in een kamer, kun je het beste gebruik maken van lichte en frisse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een witte muur of een lichtgroene muur. Dit zorgt ervoor dat je werkplek rustig oogt, en dat je je niet afgeleid voelt door felle kleuren. Ook het licht is hierbij van belang. Je kunt het beste zorgen voor fel en wit licht, omdat dit lijkt op zonlicht overdag. Heb je een kamer met gedimde sfeerlampen? Dan is dit natuurlijk niet fijn om mee te werken.

De werkplek inrichten

Wanneer je een werkplek inricht, is het belangrijk om hier voldoende opbergruimte voor te maken. Zorg ervoor dat je werkplek netjes is en dat je genoeg opbergruimte hebt voor al je spullen. Je kunt hiervoor wat mooie kastjes kopen va Emob. Een rommelige werkplek werkt namelijk heel afleidend, en zorgt ervoor dat je minder snel werkt. Is de ruimte wat minder groot? Probeer dan zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen met meubels. Koop bijvoorbeeld een hoekbureau met opbergruimte, zodat je de ruimte die je hebt effectief kunt indelen.

Ook moet je zorgen dat je niet werkt op de slaapkamer of in de woonkamer. Ons brein ziet deze ruimtes namelijk als een locatie om uit te rusten. Hierdoor kun je hier niet productief werken. Andersom kun je ook problemen krijgen met slapen als je in dezelfde ruimte aan het werk bent.