Vier feiten over laser ontharing

Vier feiten over laser ontharing

De zomer is weer in volle gang en we kunnen dus weer lekker naar het strand of naar het zwembad. Voor veel mensen in Nederland is dit ook een vervelende tijd, het is namelijk de tijd waarin je elke dag moet scheren. Veel mensen hebben last van haargroei op sommige plekken. Het haar kan irriteren, schuren of er niet mooi uitzien. Er zijn veel redenen om van haargroei af te willen. De beste manier om dit te doen is door middel van laser ontharing. Maar wat is laser ontharing precies? Hoe werkt het? Hieronder lees je feiten en weetjes over laser ontharing.

Prettiger dan andere vormen van ontharing

Laser ontharing is een fijne manier om van je haargroei af te komen. Als je gaat scheren, waxen of epileren, krijg je vaak last van irritatie, jeuk of zelfs pijnlijke plekken op de huid. Bij laser ontharing heb je hier geen last van. De haargroei zal na de eerste behandeling al afnemen. Het effect van de behandeling is langduring, dus je hoeft hierna lange tijd niet te denken aan scheren of andere manieren van ontharing. Soms kan het wel wenselijk zijn om eens in het jaar een extra behandeling te nemen.

Pijnloze behandeling

De behandelingen bij laser ontharing zijn volledig pijnloos. De lasers die ze gebruiken schijnen laserlicht op de plek van de huid waar je voor ontharing wil zorgen. Het pigment in de haartjes nemen dit licht op, waardoor de haarzakjes vernietigd zullen worden. Dit proces doet geen pijn en is erg effectief. Ook bespaar je hiermee veel tijd, die je normaal nodig hebt voor het scheren of epileren.

Op alle plekken toe te passen

De behandelingen kunnen overal op het lichaam worden toegepast. Elk gedeelte van de huid kun je laseren en haargroei stoppen, zelfs het gezicht. De behandelingen moeten wel altijd uitgevoerd worden door iemand met ervaring. Bij onprofessioneel gebruik kunnen er namelijk brandwonden en littekens ontstaan.

Weinig nadelen

Er zitten weinig nadelen aan laser ontharing. Het enige wat vervelend kan zijn is dat er 6 tot 8 weken tussen de behandelingen moet zitten. Hierdoor kan het soms lang duren voordat je klaar bent. Ook kunnen de behandelingen redelijk prijzig zijn. Maar dat is scheren natuurlijk ook op lange termijn.