Waar gaan Nederlanders het liefst op vakantie?

Waar gaan Nederlanders het liefst op vakantie?

Er zijn een aantal vakantiebestemming waar Nederlanders het liefst op vakantie gaan. We zullen er twee kort bespreken. Dit zijn vandaag Sint-Maarten en Thessaloniki. Twee zonovergoten vakantiebestemmingen die erg geliefd zijn op dit moment.

Het eiland Sint-Maarten

Sint-Maarten is een uniek eiland. Dit heeft het eiland te danken aan de ligging, maar ook doordat het eiland een tweedeling heeft. Het noordelijke gedeelte behoort namelijk aan Frankrijk en is dus in handen van Frankrijk. Nederland heeft de rest van het eiland in handen. Sint-Maarten valt officieel niet als onderdeel van de Europese Unie. Het eiland valt wel onder onze vlag, maar het eiland heeft daarnaast wel hun eigen verantwoordelijkheden.

Eigen verantwoordelijkheden van het eiland

Het bestuur is verantwoordelijk voor het aanbieden van goed onderwijs en het hanteren van een goed rechtssysteem. Het eiland heeft een eigen volkslied gecreëerd. Het volkslied heet: O Sweet Saint Martin’s Land. Sint-Maarten heeft een eiland vlag. De vlag bestaat uit drie kleuren: rood-wit-blauw. De kleuren verwijzen naar de Nederlandse- en de Franse vlag. Maar waaruit bestaat nu eigenlijk de vlag? De vlag heeft twee horizontale banen en een witte driehoek. In de witte driehoek staat het wapen van het eiland Sint-Maarten op afgebeeld.

Betaalmiddel op het eiland

Op het eiland kun je met meerdere munteenheden betalen. Als je in het Nederlandse deel op vakantie bent, heb je de keus uit twee munteenheden. Deze twee munteenheden heten de Antilliaanse Gulden en de Amerikaanse Dollar. In het Nederlandse deel is het geen wettelijk betaalmiddel. Ga je in het Franse deel van Sint-Maarten op vakantie, dan kun je ook met euro betalen.

Vlieg opties naar Sint-Maarten

Ga je op vakantie naar Sint-Maarten? Vanaf Schiphol kun je vliegen naar de luchthaven van Sint-Maarten. Ook wel Princess Juliana International Airport genoemd. Dit is het officiële luchthaven voor zowel het Nederlandse- als het Franse deel. Vanuit Nederland kun je alleen met KLM rechtstreeks op de officiële luchthaven van Sint-Maarten vliegen.

Thessaloniki in Griekenland

Thessaloniki ligt in Griekenland. Thessaloniki is de nummer twee van de grootste stad van Griekenland te noemen. Thessaloniki ligt meer noordelijk. De stad Thessaloniki bevindt zich op het vaste land en niet op een van de Griekse eilanden.