Waarom een vakantie naar Spanje altijd een goed idee is

Waarom een vakantie naar Spanje altijd een goed idee is

Spanje biedt werkelijk alles. Je hebt er prachtige stranden, wonderschone natuur en heerlijk eten en drinken. Het land heeft een steenrijke historie, veel cultuur en is ongekend veelzijdig. Een vakantie naar Spanje is dan ook altijd een goed idee.

Málaga

Als je wilt gaan voor Spanje op zijn best, kies dan voor een vakantie naar Málaga. Deze stad ligt in het betoverende Andalusië en is een ideale bestemming voor een heerlijke vakantie. Je kunt zelf bepalen of je er lekker aan het strand wilt liggen of dat je de stad gaat bezoeken. Een combinatie van deze twee kan natuurlijk ook. Málaga heeft uitstekende stranden, bijvoorbeeld de stadstranden van Playa la Malagueta. Ideaal om bijvoorbeeld een dag shoppen te combineren met ontspanning op het strand. Na een paar uurtjes op het strand te hebben gelegen, loop je weer terug naar de binnenstad om te genieten van heerlijk eten en drinken. Als je houdt van natuur, maak dan een wandeling door het prachtige groene stadspark Parque de Málaga. Je vindt hier de mooiste tropische bloemen en palmbomen. Ook vind je hier prachtige standbeelden en fonteinen.

Valencia

Als we kijken naar de grootste steden van Spanje, dan staat Valencia op de derde plek. Toch merk je daar helemaal niets van als je in Valencia bent. Het is eigenlijk een groot dorp, zo voelt het aan als je door deze prachtige Spaanse stad loopt. En dat is misschien wel de kracht van Valencia; er is ongekend veel te doen, toch heb je niet het gevoel dat je in een grote stad loopt. Stedentrip naar Valencia? Het is er de ideale stad voor. Je kunt namelijk prima een weekend vertoeven in deze wereldstad. De stad biedt moderne architectuur, lekker eten en drinken, maar zeker ook historie en cultuur. Ook vind je er een schitterend historisch museum, waar je veel te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van de stad.

Spanje in optima forma

Valencia is de stad waarbij je in een korte tijd een heerlijke vakantie kunt beleven. Je kunt er een bezoek brengen aan het voetbalstadion van Valencia, je kunt er heerlijk tot rust komen op het strand, maar je kunt er ook genieten van de prachtige natuur. Vind je het leuk om de lokale bevolking te leren kennen? Loop dan eens een oude Spaanse wijk binnen en maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. De Spanjaarden vinden het leuk om een praatje te maken en zullen vol trots vertellen over hun land.