Waarom is Andalusië zo populair?

Waarom is Andalusië zo populair?

Hou je van zon? Cultuur en historie? Prachtige historische steden? Je vindt het allemaal in Andalusië! Maar je vindt hier nog veel meer, bijvoorbeeld prachtige kustgebieden aan de Middellandse Zee, waar je heerlijk kunt genieten van prima stranden. Natuurliefhebbers zullen ook genieten van Andalusië, je vindt in deze regio namelijk ook de Sierra Nevada, een gebergte waar je heerlijk kunt wandelen, maar je kunt er ook bijvoorbeeld gaan bergbeklimmen. Heb je plannen om naar Andalusië op vakantie te gaan? Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, die je zeker moet bezoeken!

Alhambra is sprookjesachtig

Het Alhambra, gelegen in de stad Granada, is echt een bezoek waard. Als je dit paleis ziet, heb je meteen het gevoel dat je een sprookje bent binnengelopen. Eigenlijk is dat ook zo, want dit paleis is echt een sprookje op zich. Eigenlijk is het niet één paleis, het is een heel complex van paleizen. Je vindt hier prachtige, Arabische architectuur, waar je urenlang van kunt genieten. Je kunt dit bezoek combineren met een bezoek aan de prachtige stad Granada. Echt de moeite waard!

Cordoba

Deze stad ligt aan de voet van het gebergte Sierra Morena, maar ook aan de rivier Guadalquivier. Een fantastische stad, waar je het echte vakantiegevoel zult beleven. Andalusia op zijn best, zou je kunnen zeggen. Bezoek de Mezquita als je in Cordoba bent, een kathedraal en moskee in één gebouw. Een klokkentoren kun je hier ook beklimmen, een aanrader, van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over Cordoba. Breng ook een bezoek aan de binnenstad van Cordoba, je vindt hier veel oude gebouwen en je kunt er heerlijk tapas eten in een typisch, Spaans restaurant.

Sevilla

Als je in Andalusië bent, bezoek dan zeker ook de stad Sevilla. Je vindt in Sevilla onder andere het Koninklijk Paleis, dit gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook het bezoeken waard in Seville, is de Kathedraal, dit is overigens de derde grootste kerk van Europa. Als je de prachtige binnenstad hebt bezocht, wordt het misschien wel tijd voor een lekkere wandeling, doe dit in Park Maria Luisa. Je zult verbaasd zijn over de rust die je hier vindt, ook zul je hier prachtige bloemen en planten tegenkomen. Dat wordt puur genieten in Sevilla!