Wat doet een recruitment consultant?

Wat doet een recruitment consultant?

Een recruitment consultant is iemand die gespecialiseerd is in de werving en selectie van personeel. Zij of hij onderhoudt contacten met kandidaten en bedrijven, en probeert voor beide partijen de beste match te vinden. In Nederland zijn er veel recruitment consultants actief, omdat hier op veel plekken een groot tekort aan arbeidskrachten is. Wil je weten wat een recruitment consultant allemaal precies doet? Lees dan dit artikel.

Recruitment consultant inschakelen

Heb jij een eigen bedrijf, of ben je binnen een bedrijf verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe medewerkers? Dan is het inschakelen van een recruitment consultant een goede optie. Zij of hij kan je namelijk helpen bij het vinden en selecteren van de beste kandidaten. Recruitment consultants zijn gespecialiseerd in het werven van personeel, en weten dus precies hoe ze te werk moeten gaan. Dit bespaart jou als opdrachtgever veel tijd en moeite.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van het inschakelen van een recruitment consultancy is dat zij precies weten welke kandidaat het beste bij jouw bedrijf of organisatie past. Ze nemen de tijd om samen met jou te bespreken wat je precies zoekt in een kandidaat, en gaan daarna op zoek naar iemand die hieraan voldoet. Je hoeft dus niet zelf te zoeken en te screenen, maar kunt je recruitment consultant deze taak laten uitvoeren. Zo heb je aan beide kanten tevredenheid, met een duidelijk beeld van wat er gevraagd wordt en wat er nodig is. Je kunt zo goed beginnen aan een hopelijk nog langdurende samenwerking.

Hoe gaan ze precies te werk?

Wil je een recruitment marketing bureau inschakelen? Dan wil je natuurlijk weten hoe deze samenwerking eruit komt te zien. Als eerste wordt er een intakegesprek gehouden, waarin de recruitment consultant jou gaat vragen wat je precies zoekt. Wat zijn de functie-eisen? Welke kennis en ervaring moet de kandidaat hebben? Vervolgens gaat de recruitment consultant op zoek naar kandidaten die voldoen aan jouw criteria. Dit doet hij of zij door bijvoorbeeld vacatures te plaatsen, cv's uit te wisselen en gesprekken met kandidaten te voeren.

Kortom, recruitment consultants zijn gespecialiseerd in het werven en selecteren van personeel. Zij helpen je om de beste kandidaat te vinden voor jouw bedrijf of organisatie.