Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Rome?

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Rome?

Rome wordt ook wel het kloppende hart van Italië genoemd. De stad ligt prachtig aan de oevers van de Tiber, herbergt Vaticaanstad en je kunt er ook nog eens heerlijk eten en drinken. Liefhebbers van kunst en cultuur zullen Rome ervaren als het paradijs, want in deze stad raak je nooit uitgekeken. In Rome vind je ongelofelijk veel bezienswaardigheden. Wij hebben de allermooiste voor je op een rijtje gezet. Op naar Rome Italy!

Vaticaanstad

Het kleinste land ter wereld: Vaticaanstad! Deze historische plek moet je natuurlijk zeker bezocht hebben in Rome. Je kunt overigens gemakkelijk Vaticaanstad bereiken, want het ligt middenin de stad. Je kunt er zelfs wandelend naar toe gaan vanuit de binnenstad. Bezoek hier de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pieter en de prachtige musea die je in Vaticaanstad gaat vinden. In deze musea vind je overigens kunst uit de hele wereld, dat hiernaartoe is gebracht. Een wandeling op het plein hier in Vaticaanstad is ook een aanrader, het geeft je een goede indruk hoe bijzonder indrukwekkend deze stad eigenlijk is. Misschien vang je hier nog wel een glimp op van de paus!

Het Colosseum

Tweeduizend jaar geleden werd dit indrukwekkende Colosseum gebouwd. Ooit kwamen hier meer dan zeventigduizend toeschouwers bijeen om de gevechten op leven en dood te kunnen aanschouwen. Ooit werd dit Colosseum gebouwd door keizer Vespanius, in totaliteit werd er acht jaar aan gewerkt. Er werden hier ooit gevechten gehouden tussen mensen, maar ook tussen dieren. Een indrukwekkend monument die je zeker een bezoek moet brengen als je in Rome bent.

De Engelenburcht

Dit oude Romeinse fort, overigens niet ver bij Vaticaanstad vandaan, werd in de tweede eeuw na Christus gebouwd. Hier zou aartsengel Michael verschenen zijn om een einde te maken aan de pest. Een religieuze plek dus, zeker de moeite waard om te gaan bewonderen!

De Trevi Fontein

Als je in Rome bent, breng dan ook zeker een bezoek aan de Trevi Fontein. Deze fontein staat hoog op het lijstje van de meest beroemde fonteinen ter wereld. Het is dan ook een bijzondere fontein, hij is gemaakt van prachtig wit marmer en er stroomt helderblauw water doorheen. Wil je ooit nog eens keer terugkeren naar het prachtige Rome als je er geweest bent? Gooi dan een muntje in de fontein!